Fraktpriser

Listar alla artiklar taggade med: Fraktpriser

Redarna badar i pengar

Vinstfestivalen bland containerrederierna verkar inte ha något slut. Medan franska CMA CGM sänker sina priser för att bekämpa inflationen har, efter Hapag-Lloyd, Maersk nu drastiskt höjt sin vinstprognos igen. Medan glädjen står högt i tak på sjön, blir effekterna för resten av leveranskedjan mindre positiv.

Containerrederi sänker fraktkostnaden

Sjöfarten ingår i gruppundantagsförordningen som ”befriar containerrederier från många av kontrollerna och balanserna i EU:s konkurrenslagstiftning”, något som kan driva på inflationen. Nu sänker det franska containerrederiet CMA CGM sänker fraktkostnaderna för containers för att bekämpa inflationen. Åtgärden benämns som frivillig, men det är inte hela sanningen.

Historisk ökning av fraktpriser på grund av bränslepriset

Vid årsskiftet regleras många transportavtal för bland annat offentlig sektor såsom kommuner, regioner och statliga verk utöver det privata näringslivet. Det höga dieselpriset kommer innebära en ökning av fraktkostnaderna på mellan 10–15 procent för många företag och organisationer.

Girteka höjer transportpriserna med upp till 35 %

Girteka kommer att genomföra en prishöjning på mellan 20-35 procent under 2022. Under nästa år ska även 8 000 förare anställas på den nya terminalen i Polen, säger vd Edvardas Liachovičius. Förarnas löner har under pandemin höjts flera gånger.

Kuehne+Nagel i samarbete med Atomler för snabbare logistiklösningar för återvunnet plastmaterial

Kuehne+Nagel inleder ett samarbete med Atomler för att bidra till utvecklingen av snabbare logistiklösningar och prissättning för återvunnet plastmaterial. I takt med att efterfrågan på återvunnet plastmaterial ökar, ökar även kraven på snabbare ledtider på fraktpriser för beslutsfattare. Kuehne+Nagel ligger i framkant med digitaliseringen av transportindustrin genom att investera i forskning och teknik som bidrar till transparens, hållbarhet och effektivitet till leveranskedjor över hela världen.