Frakt

Listar alla artiklar taggade med: Frakt

En lastbil med lyx för ett härligt boende

JB Trailer bygger även hästlastbilar och med lanseringen av CAVALENO Exclusive, säger de att de tar ”lyx till en ny nivå” då de har strävar efter att få in hotellkänslan i utvecklingen. Lastbilen lämpar sig till mer än hästtransporter eftersom inredningen och användningsområdena bestäms av kundens behov.

Bevego utmanar ellastbil med tungt gods

I oktober anlände den efterlängtade ellastbilen från Scania till LBC Frakt för att sättas i trafik för Bevego. Detta är ett helt unikt projekt där Bevego, LBC Frakt och Scania testar vad som är möjligt kring transporter på el. Om Bevegos tunga och långa transporter kan utföras med en ellastbil, samtidigt som god servicen bibehålls, tas ett viktigt steg mot fossilfria transporter.

Girteka lockar kunder med prisoffensiv

Girteka Logistics startar en prisoffensiv. Under en period av två veckor lockar den stora flottans operatör med huvudkontor i Vilnius, Litauen, med drastiska rabatter på full truck loads (FTL), alltså transporter som vanligtvis är en last till en specifik kund, inom Europa.

Spåra en container lika enkelt som du spårar ett paket

Snart kan det bli lika enkelt att spåra en container som när man spårar ett paket. En sammanställd digital bild över hela logistikkedjan med möjlighet att i realtid kunna följa exakt var varje container befinner sig, finns nu inom räckhåll. En högre transparens i logistikkedjan möjliggör både kostnadseffektivare och klimatsmartare transporter.

Vi hjälpte till att transportera material till Australiens vilda djur

DB Schenker har, tillsammans med Lufthansa Cargo, hjälpt till att transportera över två ton stickade varor till känguruer och andra djur som drabbats av bränderna i Australien.