Vi hjälpte till att transportera material till Australiens vilda djur

DB Schenker har, tillsammans med Lufthansa Cargo, hjälpt till att transportera över två ton stickade varor till känguruer och andra djur som drabbats av bränderna i Australien.

Bränderna har orsakat omfattande och förödande skador i Australien under de senaste månaderna. Bränderna har inte bara drabbat människor och deras hem utan har också dödat uppskattningsvis en miljard djur.

DB Schenker har varit inblandad i ett antal initiativ för att stötta befolkningen och naturen i Australien, inklusive att uppmana våra kollegor att använda Ecosia och hjälpa till att plantera träd och samla donationer i vår Americas-region, skriver man i pressmeddelandet.

Nyligen fick DB Schenkers kollegor i Tyskland höra talas om ett unikt initiativ som inkluderade stickning, känguruer och Lufthansa. En grupp frivilliga hade startat en Facebook-grupp, “Germany is helping Australia”, som snabbt växte till över 20 000 medlemmar. Gruppen började sy, sticka och virka påsar och filtar till känguruer och andra djur som har blivit föräldralösa eller skadade under bränderna.

Det stod klart att det skulle handla om en betydande volym textilier och gruppen kontaktade Lufthansa Cargo som gick med på att ta sköta transporten till Sydney tillsammans med deras samarbetspartner ANA Cargo. Men frågan kvarstod kring hur man skulle man lösa insamlingen av alla varor runt om i Tyskland och transportera dem till Lufthansas nav i Frankfurt? Hur paketerar och märker man varorna och hur hanteras tull- och importbegränsningarna i Australien?

Det är där DB Schenker kom in i bilden. Eftersom Lufthansa känner till att DB Schenker har ett stort landtransportnätverk i Tyskland, bad de dem om hjälp och man accepterade direkt.

Deras uppdrag bestod av att sköta insamling av cirka 2,6 ton varor från alla tyska delstater, tillsammans med leverans till Frankfurt och förpackning och märkning av varorna. När lasten landade i Sydney tog de australiska kollegorna över och skötte tullklarering och leverans av varorna till deras slutdestination Wildlife Animal Rescue & Care (ARC).

Under hela processen har arrangörerna och de ansvariga från Facebook-gruppen i Tyskland varit i nära kontakt med Wildlife ARC, för att säkerställa att de producerar varor som verkligen behövs och är en hjälp för djuren i Australien.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-04 10:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Australien Bränder DB Schenker Frakt Känguru Lufthansa