Arikvfoto

Girteka lockar kunder med prisoffensiv

Girteka Logistics startar en prisoffensiv. Under en period av två veckor lockar den stora flottans operatör med huvudkontor i Vilnius, Litauen, med drastiska rabatter på full truck loads (FTL), alltså transporter som vanligtvis är en last till en specifik kund, inom Europa.


Enligt sin egen information gäller erbjudandet under två veckor och under den tiden ligger prisnivån på upp till 35 procent under det genomsnittliga marknadspriset, skriver Eurotransport.

På sin hemsida listar Girteka 12 rutter där transportköpare kan få verkliga fyndpriser. Eurotransport skriver om ett exempel där transport mellan Frankrike – Västtyskland, som har det genomsnittliga transportpriset om 550 euro. Med Girtekas rabatt på 35 procent, blir det en minskning med nästan 200 euro.

Har Girteka inte längre några returlaster från Frankrike, är en fråga Eurotransport ställer sig. Girteka erbjuder nämligen även rabatter på upp till 35 procent från olika regioner i Frankrike, exempelvis Bretagne, Lyon, Marseille och Paris. Detta menar Eurotransport kan vara en indikation på att företaget har svårt med returlaster från grannländerna i väst.

Transportköparen kommer att få ett exakt pris på transporten om de är intresserade. Från Tyskland lockar Girteka med rabatter på mellan 15-25 procent, beroende på postnummer, till alla andra destinationer. Överraskande nog anger Girteka här inget genomsnittligt marknadspris som jämförelse, konstaterar Eurotransport.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-10 12:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Billiga Transporter Frakt Girteka Prisoffensiv Transport