Getingeföretaget JB Trailer AB lanserar en ny lastbilsmodell. Getingeföretaget JB Trailer AB lanserar en ny lastbilsmodell.

En lastbil med lyx för ett härligt boende

JB Trailer bygger även hästlastbilar och med lanseringen av CAVALENO Exclusive, säger de att de tar ”lyx till en ny nivå” då de har strävar efter att få in hotellkänslan i utvecklingen. Lastbilen lämpar sig till mer än hästtransporter eftersom inredningen och användningsområdena bestäms av kundens behov.

Senast vi skrev om Getingeföretaget JB Trailer var i samband med att Assistansbolaget rullade ut 60 egna fordon på en och samma gång. Det är JB Trailer som har byggt på bärgningsbilarna. Nu har de skapat Cavaleno Exclusive V, men modellen kan användas till annat än hästtransporter.

Den här typen av lastbil är även lämpad som ett servicefordon. Det är en kombination av stort lastutrymme och en bekväm bodel med ”hotellkänsla” där man kan tillbringa många veckor per år.
– Vi har utvecklat modellen då vi har fått många förfrågningar först och främst från hästvärlden, men även inom racingen som undrat om vi kan erbjuda en lastbil med lyxkänsla. Eftersom den är utrustad med drag kan man ta racerbilen på släp och ha utrustningen i lastdelen, säger Mattias Blomberg vd JB Trailer AB.

Den extra stora bodelen som möjliggörs av XL-utskjutet rymmer en u-soffa och ett välutrustat kök. Badrummet är det som många uppmärksammar då det är extra stort för den här fordonstypen. Det är även ett uppgraderat uppskjut som höjer känslan av ett rum istället för ett enkelt och trångt sovloft.

Marknaden inom servicefordon har stått stilla i många år och nu kan JB Trailer erbjuda fordon över 3 500 kilo för de företag som söker efter skräddarsydda lösningar. Fordonen marknadsförs under varumärket Cavaleno som ägs av JB Trailer AB.

Tack vare JB Trailers stora volym av lastbilar inom bärgningsbranschen, är det ett naturligt steg att även erbjuda specialfordon inom det tyngre sortimentet upptill 26 ton.

I pipelinen finns ett antal nya fordonstyper och det kommer att bli ett spännande år 2022 för JB Trailer.

JB Trailer beskriver Cavaleno med att interiören ger hotellkänsla, stort boutrymme tack vare utskjutet, rymligt badrum med riktigt kakel på väggarna, egen strömförsörjning med Victron elsystem med batterier samt ett 5,5 kw elverk och de har egenutbildad och erfaren personal som kan ta hand om lastbilarna.

Vill du ta dig en titt inuti, gör du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-22 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Cavaleno Exclusive V Frakt Hastsport husbil Industri JB Trailer lantbruk Maskiner Servicefordon Tillverkning Transportfordon