Finland

Listar alla artiklar taggade med: Finland

Dachser öppnar ny filial i Finland

Dachser öppnade nyligen verksamhet vid en ny logistikterminal i Finland. I och med att logistikleverantören öppnar sin första cross dock-anläggning i Kerava i Helsingforsregionen, utökar man sina tjänster på den finska marknaden. Filialen driver en egen transportorganisation för korta sträckor och betjänar hela huvudstadsregionen.
Gelins KGK

Pengar det lilla problemet för finskt otillåtet cabotage

När polisen konstaterar att ett finskt ekipage med frysvaror utför otillåtet cabotage, blir situationen till en början problematisk att hantera. Förskottet på sanktionsavgiften skulle visa sig vara det enklaste att lösa...

VBG onspot

Cabotage och megatrucks på agendan när EU:s transportutskott besökte Finland

Finland gjorde sin egen tolkning av cabotagelagen, men har nu fått rätta in sig i ledet enligt EU:s önskemål. När nyligen delar av EU:s Transportutskott besökte Finland, var detta ett av samtalsämnena jämte så kallade megatrucks och det kommande vägtransportpaketet.

Prenumeration 2020-09

Helsingfors förbereder sig på ”kaos”

Finska YLE, rapporterar om ett väntande "kaos" i den finska huvudstaden. Idag genomförs en protestaktion i Helsingfors. Se direktsända bilder från manifestationen.

Gelins KGK

Dags att dra åt tumskruvarna på transportbeställarna

Så har vi då sprängt snöret till år 2014. Hur fort går inte åren? I mitt liv känns det inte som så länge sedan George Orwells 1949 utgivna framtidsroman "1984" verkligen innehållsmässigt låg ett stycke framåt i tiden. Boken som idag känns utomordentligt aktuell med beskrivningen av medborgare som konstant övervakas på de mest sofistikerade sätt. Före fyrtio års ålder levde jag i tron att livet nästan var oändligt. Numera vet jag hur kort människans levnad faktiskt är. Övervakad eller ej av staten.

Hultsteins

Tungt ansvar på transportköparen:

Finland tar krafttag mot olagligt cabotage

Finland inför Europas strängaste cabotageregelverk och lägger samtidigt ett stort och tydligt ansvar på transportköparen. De nya reglerna träder i kraft redan den 25 april i år.

Daf