Finland

Listar alla artiklar taggade med: Finland

Pengar det lilla problemet för finskt otillåtet cabotage

När polisen konstaterar att ett finskt ekipage med frysvaror utför otillåtet cabotage, blir situationen till en början problematisk att hantera. Förskottet på sanktionsavgiften skulle visa sig vara det enklaste att lösa...

Mabi_2020-02

Cabotage och megatrucks på agendan när EU:s transportutskott besökte Finland

Finland gjorde sin egen tolkning av cabotagelagen, men har nu fått rätta in sig i ledet enligt EU:s önskemål. När nyligen delar av EU:s Transportutskott besökte Finland, var detta ett av samtalsämnena jämte så kallade megatrucks och det kommande vägtransportpaketet.

VBG onspot

Helsingfors förbereder sig på ”kaos”

Finska YLE, rapporterar om ett väntande "kaos" i den finska huvudstaden. Idag genomförs en protestaktion i Helsingfors. Se direktsända bilder från manifestationen.

Aspök

Dags att dra åt tumskruvarna på transportbeställarna

Så har vi då sprängt snöret till år 2014. Hur fort går inte åren? I mitt liv känns det inte som så länge sedan George Orwells 1949 utgivna framtidsroman "1984" verkligen innehållsmässigt låg ett stycke framåt i tiden. Boken som idag känns utomordentligt aktuell med beskrivningen av medborgare som konstant övervakas på de mest sofistikerade sätt. Före fyrtio års ålder levde jag i tron att livet nästan var oändligt. Numera vet jag hur kort människans levnad faktiskt är. Övervakad eller ej av staten.

Åkaren i Sverige

Tungt ansvar på transportköparen:

Finland tar krafttag mot olagligt cabotage

Finland inför Europas strängaste cabotageregelverk och lägger samtidigt ett stort och tydligt ansvar på transportköparen. De nya reglerna träder i kraft redan den 25 april i år.

Aspök