Wibax har haft tankbilar i Finland sedan 2022 när bolaget JJ Kuljetus Oy förvärvades, sedan dess har tankbilarna utgått från Valkeakoski. Nu tas nästa steg i tillväxten i Finland genom att etablera tankbilar även i Hamina. Foto: Wibax Wibax har haft tankbilar i Finland sedan 2022 när bolaget JJ Kuljetus Oy förvärvades, sedan dess har tankbilarna utgått från Valkeakoski. Nu tas nästa steg i tillväxten i Finland genom att etablera tankbilar även i Hamina. Foto: Wibax

Hamina blir hemmabas för Finlands första eldrivna ADR-godkända tankbilsekipage

Wibax Finland utökar sin transportverksamhet genom att etablera en ny stationeringsort för tankbilar på den egenägda terminalen i Hamina. Etableringen innebär att organisationen växer med både fler anställda och tankbilar, dessutom blir Hamina utgångspunkt för Finlands första helt eldrivna ADR-godkända tankbilsekipage.

Wibax har haft tankbilar i Finland sedan 2022 när bolaget JJ Kuljetus Oy förvärvades, sedan dess har tankbilarna utgått från Valkeakoski. Nu tas nästa steg i tillväxten i Finland genom att etablera tankbilar även i Hamina.

-Den utökade kapaciteten gör att vi kommer närmare våra kunder geografiskt och kan erbjuda effektivare logistikupplägg. Tillväxten sker i en expansiv region och vi tror att det även kommer innebära ytterligare rekryteringsbehov längre fram, säger Juha Rissanen, Head of Transport Wibax Logistics Oy.

Under andra halvan av 2024 sker ett betydande steg i Wibax Finland elektrifieringsresa när Finlands första ADR-godkända helt eldrivna tankbilsekipage tas i trafik.

Wibaxkoncernen har som mål att vara 100% elektrifierade till 2030.
– För Wibax är elektrifiering av transporter ett viktigt steg mot en utsläppsfri framtid och vi är stolta över att vara en del i denna utveckling med våra miljövänliga och ekonomiskt effektiva lösningar, förklarar Juha Rissanen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-21 12:58
Kategori: Nyheter
Taggar: ADR-transporter Elektrifiering Finland Företagsnyheter Hamina Wibax