Falska körkort

Listar alla artiklar taggade med: Falska körkort

Marknadsför sig med Gunillas identitet

Erbjuder falska körkort – anmäls av Transportstyrelsen

Det är lätt att hitta sajter som erbjuder falska körkort, men kanske inte lika ofta med Transportstyrelsens logga och att myndigheten är en "pålitlig partner".
Den sida som vi uppmärksammades på idag kan tillhandahålla alla körkortsbehörigheter och kompetensbevis som kunde önskar. Och tillverkningen sker i Sverige. Åtminstone är det så man marknadsför sig.
Nu är sidan polisanmäld. Bland annat av Transportstyrelsen.

Freja om det upprepade fusket:

Hårda konsekvenser för den som bryter mot reglerna

Turerna kring Freja och deras bulgariska/makedonska förare med brister i dokumenten, tycks upprepa sig och detta är inte något Freja alls tar lätt på, säger vd för Freja i Sverige, Jörgen Magnusson, som nu fick en rivstart efter semestern.

Kritiserar polisen efter nytt cabotageärende

Trafikpolisen samlas i det lilla samhället Spången strax utanför Ljungbyhed. Det är torsdag och idag har man bestämt sig för att bland annat kontrollera hastighet och nykterhet. Bilinspektörerna i gruppen ska besiktiga fordonen.
- Det blir nog ingen kontroll av tung trafik idag, säger Lars-Olof Tuvesson när vi hälsar på varandra.
Tuvesson hade fel...

Ytterligare en Frejachaufför utan körkort fast i Norge

Detta blev Frejas tredje olagliga transport i Norge på kort tid när ytterligare ett ekipage stoppades på sin rutt med tomburkar till Ringnes Bryggeri. Föraren visade upp ett falskt körkort och saknade giltiga identitetshandlingar.

Skannern som avslöjar falska id-handlingar

Nu har det blivit svårare för dem som vill använda sig av falska handlingar för att begå brott. 365id erbjuder ett modernt och komplett id-säkerhetssystem som effektivt stoppar identitetsbedrägerier. Kontrollen tar bara några få sekunder.

Hektisk vecka för Helsingborgspolisen

Rattfylleri, överlast och tre falska körkort

Full aktivitet råder inom trafikpolisens verksamhet. Falska körkort, rattfyllor och överlast tillhör dessvärre vardagen för dem. Under den gångna veckan har till exempel Helsingborgspolisen avslöjat tre falska körkort, en "tung" rattfylla, överlast samt en chaufför utan tillstånd att arbeta i EU.

DEBATTARTIKEL

Ett Sverige i totalt förfall

Fyllor och falska körkort har blivit vardagsmat i åkeribranschen

Åkare Åkesson sitter på sin kammare och tittar ut över det samhälle som uppenbarligen befinner sig i fritt fall! Aldrig tidigare under hela mitt långa liv har jag upplevt något liknande. Vi har politiska företrädare i det här landet som mer eller mindre tävlar om att inget förstå.

Delade meningar om hovrättsdomen

Så fälldes då den makedonske föraren i Sundsvalls Hovrätt, för brukande av falsk urkund. Fallet som startade de numera internationella lastbilsprotesterna i Här Stannar Sverige, HSS, har avslutats, men det finns frågetecken i domens formuleringar och vad kommer att hända med protesterna nu?

Fällande dom i ”makedonfallet”

När en makedonsk förare ertappas med falska handlingar under hösten 2014, väljer Sundsvalls tingsrätt att fria föraren då han hänvisade till att han inte visste han köpt falska dokument. Friandet ledde till många anmälningar av domen och till sist överklagades den till Hovrätten. Nu kom domen.

Makedonsk förare med falska handlingar stoppad i Norge

Under torsdagen stoppades ett bulgariskt ekipage i Norge. Föraren hade falskt körkort och falskt pass. Känns historien bekant?
I Norge drar man paralleller med fallet som drog igång Här stannar Sverige.