DEBATTARTIKEL

Ett Sverige i totalt förfall

Fyllor och falska körkort har blivit vardagsmat i åkeribranschen

Åkare Åkesson sitter på sin kammare och tittar ut över det samhälle som uppenbarligen befinner sig i fritt fall! Aldrig tidigare under hela mitt långa liv har jag upplevt något liknande. Vi har politiska företrädare i det här landet som mer eller mindre tävlar om att inget förstå.

Landets befolkning ropar efter lag och ordning och kräver något så basalt som att brottslingar skall straffas. Men vad händer? Landets polisledning och dess politiska styrning har fullständigt tappat kontakten med samhälle, medborgare och inte minst de anställda inom polisorganisationen.

Såg just på nyheterna att noll procent av polisens anställda anser att polisen blivit mer effektiv och kommit närmare medborgarna i den omorganisation som nu sker. Noll (0) procent! Kan det bli sämre?

Polisanställda ber till och med samhällsmedborgare om ursäkt i debattartiklar för sin usla polisledning. Förtroendeskapande ledarskap? Ingalunda – maken till underbetyg har väl aldrig tidigare skådats och det i en organisation som skall värna medborgarnas trygghet.

Den politiska ledningen och polisledningen saknar all förmåga att leda och styra en så viktig funktion i vårt samhälle. Alldeles uppenbart är inkompetens en av de viktigaste egenskaper som ligger till grund för rekryteringen till polisens högsta ledning.

Denna röra sker i ett läge då landet är i stort behov av en fungerande polisorganisation. Åkerinäringen, där jag själv är aktiv, är hårt drabbad av olaglig godstrafik. Rattfylleri är av allt att döma i medierapporter på stark frammarsch inom den tunga trafiken. Falska körkort är vardagsmat. Uttröttade förare med flera förarkort kör i teknisk undermåliga fordon.

Utöver alla de problem vi inom åkerinäringen drabbas av, kan det tilläggas alla knivskärningar, skottlossningar, åldringsbrott, våldtäkter, rån och en kaotisk flyktingsituation som samhället i övrigt drabbats av.

Det är hög tid att landets befolkning sätter ner foten och tydligt markerar det orimliga i den politiska lekstuga som just nu pågår.

Kära politiker sluta flumma, gråta och bete er som barn i en sandlåda. Väx upp och ta tag i de allvarliga problem som hotar de mest grundläggande värden vårt samhälle står för. Klarar ni inte det uppdraget? Lämna då över till människor som vågar och kan ta beslut i så viktiga frågor som lag och ordning.

Som samhällsmedborgare och skattebetalare är jag utless på politiker som aldrig kommer till skott och som börjar gråta så fort det börjar bli besvärligt.

Åkare Åkesson, Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-17 12:46
Kategori: Debatt
Taggar: Falska körkort Politik Rattfylleri Trafikpolisen