Elgiganten

Listar alla artiklar taggade med: Elgiganten

Elgiganten etablerar logistikcentrum nära Fredericia

Elgiganten öppnar den 15 september ett logistiknav på 2 000 kvadratmeter i Taulov Dry Port nära Fredericia i Danmark. Genom att ha ingått ett hyresavtalet med Taulov Dry Port, kan Elgiganten se fram emot att bli en del av ett toppmodernt lager- och logistikcenter där flera stora detaljhandels- och livsmedelsföretag samt logistikföretag under 2021 har placerat sina lager och distribution i de nybyggda lagren.

Tågtransporter minskar utsläpp med 80 procent

Från Elgiganten Logistik skickas varje år 1 300 000 kubikmeter hemelektronik till varuhusen och butikerna runt om i Norden. Cirka 400 lastbilar lämnar det 107 000 kvadratmeter stora lagret i Jönköping varje vecka. Elgiganten Logistik ligger i framkant när det gäller hållbara transporter genom sitt initiativ ”Logistik med hjärtat” som innebär att man säkerställer chaufförers arbetsförhållanden, transportsäkerhet och självklart även miljö och hållbarhet.

Elgiganten satsar på miljövänligare transporter – med Gasum och Volvo

Elgiganten, Gasum och Volvo Lastvagnar går nu in i en testperiod där Elgigantens transportsamarbetspartners ska köra de utgående transporterna från Elgigantens Nordiska Distributionscenter i Jönköping på flytande biogas.

Män från Balkan bosatta i Sverige misstänks för miljonstölder ur lastbilar i Danmark

Svenska polisen grep i förra veckan, i en samordnad aktion med dansk polis, två personer. Båda anhölls senare på uppdrag av den danska polisen, misstänkta för omfattande, organiserade stölder ur lastbilar i Danmark.

Nu är det avtalsenliga chaufförslöner som gäller hos Elgiganten

Elgiganten har tecknat nytt transportavtal med tio nordiska transportföretag som tar över alla utgående transporter från Elgigantens Nordiska Distributionscenter i Jönköping till över 390 varuhus och hemkörningshubbar i hela Norden med start nu i februari.