Män från Balkan bosatta i Sverige misstänks för miljonstölder ur lastbilar i Danmark

Svenska polisen grep i förra veckan, i en samordnad aktion med dansk polis, två personer. Båda anhölls senare på uppdrag av den danska polisen, misstänkta för omfattande, organiserade stölder ur lastbilar i Danmark.

Den svenska polisens ingripande skedde efter en längre tids spaningsarbete av den danska kriminalpolisen som kartlagt stölder ur lastbilar för mångmiljonbelopp.

Spåren pekade i flera fall mot personer från Balkan, bosatta i Sverige. Hittills har totalt fem personer gripits men fler är att vänta, tror dansk polis.

Stölderna har i huvudsak riktat sig mot elektroniktransporter, bland annat till Elgiganten. Lastbilarna som utsatts, tillhör olika åkerier, rapporterar danska tv2.

En av de anhållna, en 28-årig man, kommer idag, tisdag, att ställas inför rätta i danska Aarhus i ett så kallat ”grundlovsforhør” (förhör med den misstänkte inför domstol).

När den andra mannen med svensk adress ska inställa sig i den danska tingsrätten, är oklart idag. Detta eftersom han dessutom är misstänkt för andra brott i Sverige, skriver den danska polisen i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Foto: Elgiganten

Om artikeln

Publicerad: 2018-09-18 09:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Balkan Danmark Elektronikstölder Elgiganten Kriminalitet Sverige