demokrati

Listar alla artiklar taggade med: demokrati

Transport överklagar dom om uteslutning av aktiv SD-medlem

Transportarbetareförbundet (Transport) överklagar Tingsrättens dom (T 15871-19) om att ogiltigförklara uteslutandet av Mats Fredlund, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Kiruna. Överklagan lämnas in till hovrätten tisdagen den 23 mars 2021.

Oschyst mot de seriösa att inte tala klartext

Det märks alltmer att vi är inne i ett viktigt valår. Supervalår kallar många det. Gillar inte begreppet. Tycker det får räcka med valår.  I varje valrörelse planeras och kampanjas det. Och tjänas pengar. Strateger och konsulter frodas. Ibland med mindre lyckade resultat. Väljare är vaksamma. Alls inte dumma. Vi är präglade av ett ständigt ifrågasättande av skrikig TV-reklam som ofta får motsatt verkan än den avsedda. Det är inte helt enkelt att påverka väljare genom till synes smarta säljknep. Sådant går inte så lätt hem i stugorna.

Hultsteins

Upprorsmakare och våldsverkare ska lära sig veta hut

För riktigt små barn anses det ibland ? till nöds ? kunna accepteras en viss våldsanvändning från deras sida för att de ska få igenom vad de vill. Det går att förstå att en ettåring saknar tillräckligt med ord för att hävda sig. Men sedan får det vara nog! Vi vill som föräldrar och vuxna nämligen lära barn att det aldrig lönar sig att använda våld eller hot om våld för att få en vilja igenom.

Prenumeration 2020-09