Däckmärkning

Listar alla artiklar taggade med: Däckmärkning

Uppdaterad EU-märkning av däck

Det blir en ny etikettdesign med tydligare klassificering för bromsförmåga, rullmotstånd och utvändigt buller. Informationen på EU-märkningen på varje däck kan hämtas genom att man skannar QR-koden och det blir nya symboler för olika typer av vinterdäck.

Nya EU-regler för märkning av däck

Europaparlamentet antog under onsdagen nya regler för märkning av däck. Syftet med förordningen är att ge konsumenterna mer information och göra det möjligt för dem att välja däck som är säkrare, bränsleeffektivare och tystare. De nya reglerna, som väntas träda i kraft 1 maj 2021, innebär bland annat att däck för lastbilar och bussar (C3-däck) i framtiden måste ha den nya märkningen.
VBG onspot

EU vill införa ny märkning av däck. Informellt beslut redan fattat

Det nya märkningssystemet för däck för lastbil och andra fordon, syftar till att öka konsumentens medvetenhet, bränslebesparingar, trafiksäkerheten och minska bullerföroreningar.
Prenumeration 2020-09

Nokian Däck AB

Goodyear Dunlop:

Däckmärkning en viktig drivkraft för att minska bränslekostnaderna

Däckmärkning kommer att spela en viktig roll för förbättringen av bränsleeffektiviteten i Europa enligt Goodyear Dunlop. Den nya däckmärkningen, som blir obligatorisk från och med den 1 november 2012, kommer att sätta fokus på rullmotstånd och följaktligen bränsleeffektivitet, vilket förväntas påverka åkerier när de köper däck.

Hultsteins