Continental

Listar alla artiklar taggade med: Continental

Nytt trailerdäck i Conti Hybrid Generation 3+ serien

Nyligen lanserades Conti Hybrid HS3+, som ersätter Conti Hybrid HS3, där tillägget av ett plustecken i produktnamnet indikerar en uppdatering av däcket. Nu lanseras också Conti Hybrid HT3+ som i sin tur ersätter Conti Hybrid HT3.

Världsrekord för räckvidd med ellastbil

Ellastbilen från Futuricum satte nytt världsrekord i räckvidd för ellastbil utan att ladda. Bedriften kommer att tas med i Guiness rekordbok. Sträckan som kördes var 1 099 kilometer utan laddning. Några av framgångarna som gjorde detta möjligt, står att finna i däcken som har extra lågt rullmotstånd.

Continental instiftar Däckcheck-dagen 1 september

Syftet är att öka medvetenheten om vikten av däcksäkerhet. Som fyra stycken vykort - så stor är bilens totala kontaktyta med vägen via däcken. En kontaktyta som kräver ett fullgott skick för att göra körningen ute på vägarna så säker som möjlig. Nu introducerar Continental en ny temadag, Däckcheck-dagen, för att få fler att kontrollera sina däck på regelbunden basis - och skapa en ökad säkerhet på våra vägar.

Däck av återvunna plastflaskor

Continental kommer att börja producera däck med polyester från återvunna plastflaskor. Hållbart polyestergarn kommer att tillverkas av PET-flaskor med hjälp av en mekanisk process och kommer att användas för tillverkning av nya däck.

Fri vägassistans med C-däck från Continental

Continental har sedan tidigare haft fri vägassistans på både personbilsdäck samt på däck för husbilar - nu introduceras samma garanti även på C-däcken. En nyhet som syftar till att skapa trygghet för förare av lätta transportbilar.

VECTO – och däck för en hållbar transportsektor

EU:s utsläppsförordning trädde i kraft i augusti 2019 med ambitionen att radikalt minska koldioxidutsläppen till år 2030. I linje för att säkerställa målet, utvecklade EU-kommissionen verktyget VECTO (Vehicle Energy Consumption Calculation Tool) som är ett datorsimuleringsprogram som mäter och visar ett fordons förbrukning och utsläpp.

Continental samlar sina tjänster under Conti360° Solutions

Continental har slagit ihop sitt utbud av tjänster för fordonsflottor och åkerier under konceptet Conti360° Solutions. Omorganisationen sätter ett starkare fokus på digitalisering och hållbarhet och möter därmed marknadens efterfrågan på detsamma där nya krav på datadriven hantering och digitalisering i stort återspeglas.

Conti Scandinavia-seriens tredje generations vinterdäck för tunga fordon

Continentals vintersortimentet är nu komplett med tillskottet av de nya 22,5 tum-däcken som ger säkrare körning på vinterväglag. Ny teknik och en speciell gummiblandning för vinterförhållanden ger utmärkt grepp och en förbättrad livslängd med minskat rullmotstånd och högre säkerhet. Så beskriver Continental det senaste vinterdäcket för tunga fordon.

Nya prototypdäck till elbussar testas på Continentals testbana

Continental och busstillverkaren VDL Bus & Coach utvecklar däck till elbussar. Prototypdäcken ger imponerande väghållning på våta vägar och utvecklingsarbetet innebär tekniskt komplexa avvägningar och nya utmaningar. Liksom bil-, buss- och lastbilstillverkare, så behöver även däcktillverkare ändra både processer och koncept som svar på den ökade andelen eldrivna fordon.

Däck för eldrivna fordon – och framtiden

Utvecklingen av el- och hybridbilar ställer nya krav på både däcktillverkning och däckets egenskaper. Lågt rullmotstånd, optimalt grepp och en robust konstruktion är några av de kriterier som en elbilsägare behöver se över när det kommer till val av däck. Och när de stora lanseringarna av eldrivna tunga lastbilar kommer under 2021, kommer Continental att vara redo.