Continental är en av världens största leverantörer till bilindustrin med cirka 200 000 anställda. Foto: Continental. Continental är en av världens största leverantörer till bilindustrin med cirka 200 000 anställda. Foto: Continental.

Continental tvingas böta 100 miljoner euro

Tyska däcktillverkaren Continental tvingas betala 100 miljoner euro, nästan 1,2 miljarder svenska kronor, i böter på grund av sin roll i "dieseldage", där flera tyska biltillverkare avslöjades för att ha fuskat med mätningar av skadliga partiklar från dieselmotorer. Det rapporterar Automotive News.

Förutom däck, tillhandahåller Continental även elektroniska komponenter till bilindustrin och har enligt uppgift levererat cirka 12 miljoner motorstyrningsenheter som möjliggjorde fusket. Continental har accepterat böterna som redan har bokförts i en tidigare redovisning.

Ungefär 40 personer med koppling till Continental är fortfarande föremål för utredning enligt tidningen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-03 09:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Continental Däcktillverkare Dieseldage Motorstyrningsenhet Redovisningsfusk