Brottslighet

Listar alla artiklar taggade med: Brottslighet

111 transportstölder i november – Polisen: ”Anmäl”

Totalt anmäldes 111 transportstölder till polisen under november i år. Detta enligt en sammanställning som Polismyndigheten har gjort och som Proffs har tagit del av.
Polisen uppmanar alla som drabbats att anmäla. Detta bland annat för att få en tydligare bild över omfattningen och för att kunna kartlägga brotten.

Slovensk förare anhållen i Lund

Ett slovenskt lastbilsekipage på väg söderut, stoppades i går av Trafikenheten region Syd/Malmö på E6 i höjd med Löddeköpinge.

Chaufför svårt misshandlad

Schenker stoppar transporter i Rinkebyområdet

DB Schenker stoppar tills vidare leveranser till postnummerområdena 163 70, 163 71, 163 72 och 163 73 i Rinkeby. Anledningen är att Schenker inte kan garantera säkerheten för sin personal.
?Vi ser därför ingen annan möjlighet än att åberopa ansvarsbefrielse enligt bestämmelserna om Force majeure?, skriver man i ett pressmeddelande.

Tyst diplomati löser inte branschens problem?

Av alla medlemmar i Sveriges regering och riksdag är det endast två politiker som framträder. Vid varje debatt om åkerinäringen så är det Anders Ygeman (s) och Bergheden (m) som står på scen. Kanske någon mer, men med låg framtoning. Transportnäringen är en livsnerv för att samhället ska fungera.  Det borde vara många fler politiker som borde vara delaktiga i debatten runt transporter på väg.

Transportkriminalitet mer än bara överlaster

Polisen har öppnat verkanseld mot en lastbil! Så dramatiska är just i denna stund rubrikerna på nätet. En polispatrull rammades vid två tillfällen av en lastbil. Detta inträffade i samband med en rutinkontroll. Det är knappast brott mot kör- och vilotider som ligger bakom den flyende lastbilen, utan brottet är säkerligen av en annan karaktär.

Gör det besvärligt för tjuvarna

Beskedet från polis, försäkringsbranschen och transportorganisationerna var klart vid den konferens som säkerhetsbranschen nyligen anordnade i Kö...