Gör det besvärligt för tjuvarna

Beskedet från polis, försäkringsbranschen och transportorganisationerna var klart vid den konferens som säkerhetsbranschen nyligen anordnade i Kö...

Beskedet från polis, försäkringsbranschen och transportorganisationerna var klart vid den konferens som säkerhetsbranschen nyligen anordnade i Köpenhamn. Det är i hög grad företagen själva som kan förhindra att den kriminella verksamheten mot godstransporterna inte ökar ännu mer. Ofta är det ganska enkla åtgärder som kan göra det besvärligt för tjuvarna. Åtgärder som att vara säker på vem man anställer och särskilda procedurer när det gäller förvaring av gods, nycklar och parkering av fordon.
Användning av king-pin låsbultar, startspärrar och att inte placera högvärdesgods i gardintrailers, var andra rekommendationer.
– Huvudproblemet är att det saknas kapacitet och parkeringsplatser på rastplatserna. Många chaufförer hänvisas därför till att hålla sina raster på olämpliga platser, där också risken är större att råka illa ut, sade den danska åkeriorganisationen DTL:s chefsjurist John Roy Vesterholm.
Han noterade att antalet stulna lastbilar och trailers minskat något under senare år, men han menar att den korta nergången snarast beror på att antalet lastbilstransporter under den ekonomiska krisen varit färre än normalt.

Om artikeln

Publicerad: 2011-10-21 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Brottslighet Försäkring Polis