Bränsleskatt

Listar alla artiklar taggade med: Bränsleskatt

Sänkt skatt på bensin och diesel även under 2024

Inflationen är roten till många av våra stora ekonomiska problem och har drabbat svenska hushåll och företag hårt. För att stötta de som drabbas av ökade priser och mildra inflationens konsekvenser kommer regeringen att föreslå att skatten på bensin och diesel sänks med 5,64 miljarder kronor 2024 (exklusive så kallad jordbruksdiesel). För att ytterligare stötta jordbruksindustrin föreslår regeringen även en förlängning av den utökade skattenedsättningen för jordbruksdiesel. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande idag på eftermiddagen.
DEBATTARTIKEL
Rickard Gegö, vd Sveriges Åkeriföretag. Foto: Sveriges Åkeriföretag

Till dig som politiker – hur viktig är åkerinäringen för dig?

Dieselpriset har ökat med över 70 procent från 1 januari 2021 och ligger nu över 26 kr/litern. Med respekt för de drabbade i Ukraina är detta en katastrof för åkeriföretagen, företag som utför livsviktiga transporter och får samhället att fungera. Många åkerier berättar att de inte vet hur de ska klara de ökade kostnaderna vilket gör läget akut. Nu måste ni som politiker börja ta ansvar och nödvändiga beslut. Till att börja med måste skatten på drivmedel sänkas.
Bild hämtat från gruppens Facebook-sida.

Freedom Convoy Sweden 2022 – konvoj för ”människans frihet”

Freedom Convoy i Kanada visar hur mycket kraft som uppstår när människor förenas. Den 19 februari är det dags för Freedom Convoy Sweden då fordon från norr och söder ska mötas i Stockholm. Protesterna som framförs är en del av en global rörelse startad av vanliga människor. Budskapet man proklamerar är: Nej till vaccinpass, för rättigheten att bestämma själv över sin kropp och lägre bränslepriser. Pandemilagen måste skrotas då den saknar vetenskaplig grund och skatten på drivmedel ska ner med minst 70 procent.