Daniel Johansson, Supply Chain Manager, Stadium, Mathias Lidén, vd på Alltransport och Marcin Karluk, Transport Manager, Rusta klipper bandet när regionens första eldrivna HCT-ekipage välkomnas till Norrköpings Hamn. Daniel Johansson, Supply Chain Manager, Stadium, Mathias Lidén, vd på Alltransport och Marcin Karluk, Transport Manager, Rusta klipper bandet när regionens första eldrivna HCT-ekipage välkomnas till Norrköpings Hamn.

Första eldrivna HCT i Norrköpings kommun

En milstolpe för logistik och transport i regionen skedde när det första eldrivna HCT-ekipaget (High Capacity Transport) började trafikera Norrköpings Hamn. Det är ett resultat av samarbetet mellan Alltransport, Rusta och Stadium. Det nya HCT-ekipaget möjliggör en fördubbling av kapaciteten jämfört med dagens transport.

Det nya eldrivna HCT-ekipaget kan lasta två 40-fots container alternativt fyra 20-fots container mot tidigare hälften. Ekipaget kommer dagligen att köra en fast slinga mellan Norrköpings Hamn, Stadium och Rusta. Samarbetet mellan Alltransport, Rusta och Stadium är ett bra exempel på hur företag kan arbeta tillsammans för att driva innovation och hållbarhet inom logistiksektorn.

Hos Alltransport ser man sig som pionjärer inom inom fossilfria transporter samt HCT-ekipage, något de är stolta över.
– Norrköpings kommun har gjort ett fint jobb med att prioritera arbetet med att rita in och godkänna kommunens vägar ut till hamnen. Det är ett stort steg framåt för hållbar och effektiv logistik och vi ser fram emot alla de fördelar som det kommer att ge våra kunder och partners, säger Mathias Lidén, vd på Alltransport.

Att nu kunnn ta emot det första HCT-ekipaget till hamnen känns bra, säger Magnus Grimhed, marknads- och försäljningschef, Norrköpings Hamn.
– Att det dessutom är eldrivet är extra positiv för våra kunder som får ett minskat klimattryck genom hela värdekedjan, avslutar Magnus Grimhed.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-01 09:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Alltransport Ellastbil HCT Miljö Norrköpings Hamn Norrköpings kommun Rusta Stadium