Foto: Iveco Foto: Iveco

Iveco tar hem sin största bussbeställning någonsin på svenska marknaden

Bivab (Buss i Väst AB) ägs idag av 35 bussbolag och inriktar sig på upphandlad linje- och skoltrafik i Sverige. Nyligen vann bussbolaget trafiken i Uddevalla och Alingsås, där operatörerna Vårgårdabuss och Uddevalla Omnibuss har tilldelats att köra trafiken. Nu har operatörerna lagt en stor bussbeställning på totalt 40 HVO/RME-drivna Iveco Crossway – 22 till Alingsås och 18 till Uddevalla.

Iveco Bus har nyligen vunnit sin största order hittills i Sverige. Totalt kommer företaget att leverera 40 Iveco Crossway LE för landsortstrafik i Alingsås och Uddevalla.

Vårgårdabuss har beställt 22 bussar för trafiken kring Alingsås, medan Uddevalla Omnibuss har beställt 18 bussar för trafiken kring Uddevalla. De nya bussarna kommer att drivas med HVO alternativt RME, som båda är fossilfria biodieselprodukter.

Iveco Crossway är en av Ivecos viktigaste produkter i portföljen.
– Vi har en av de största fabrikerna som levererar flest antal av dessa bussar, men ordern till Bivab är den största vi har haft hittills i Sverige, berättar Bent Steen Jensen, Area Sales Manager Sweden & Denmark på Iveco Bus.

Det är Ivecos återförsäljare Wetlandia som kommer att utföra leveransen. Adam Djupfeldt, försäljningschef vid Wetlandia, berättar:
– Att båda operatörer har kört med Crossway i 10 års tid innebär att de känner till produkten och att även deras verkstäder är kunniga på Crossway. Även om en del produktutveckling har hänt under de senaste åren är det fortfarande en produkt de är väl uppsjungna på. Så det var ett enkelt val för dem.

Leveranserna inleds i februari 2025. Samtliga bussar uppskattas vara levererade till trafikstart sommaren 2025.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-29 09:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Iveco Bus Miljö