Scania P 340 drivs av komprimerad biogas. Foto: Scania. Scania P 340 drivs av komprimerad biogas. Foto: Scania.

Scanias hållbara transporter för svenska kocklaget

När Team Sweden ska tävla i världens mest prestigefulla tävling för kockar, Bocuse d’Or, är det Scania och återförsäljaren Berners Tunga Fordon som sköter transporten av utrustningen till Europa-uttagningen i Trondheim. För uppdraget valdes en biogaslastbil som drivs av organiskt avfall.

I Bocuse d’Or deltar kockar från cirka 60 länder. Sveriges tävlande, eller kandidat som det heter i dessa sammanhang, heter Gustav Leonhardt som tillsammans med sin assistent, eller ”commis”, Noel Moglia, coach Peter Asp Jelksäter och ett tiotal andra personer till på plats i och kring tävlingen bildar Bocuse d’Or Team Sweden. Innan det är dags för finalen i början av 2025 i Lyon i Frankrike ska Gustav representera Sverige i delfinalen i Trondheim i Norge den 20 mars.

För att maximera möjligheterna till en god placering krävs köksutrustning och tillbehör av olika slag och det är här Scania kommer in; den tunga transporten från Stockholm till Trondheim och tillbaka hanteras av en biogaslastbil från Scania.

Lastbilen som ska lastas den 15 mars och sedan köras från Stockholm till Trondheim är en Scania P 340 som drivs av komprimerad biogas. Den lånas ut av Scania Sverige och återförsäljaren Berners Tunga Fordon i Östersund.

För att även det svenska teamet ska transporteras hållbart mellan Stockholm och Trondheim så har Berners person- och transportbilar sponsrat med två Volkswagen ID BUZZAR som drivs på 100 procent el.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-11 09:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Biogas Bocuse dåre Elfordon Hållbara transporter Kocklag Kocktävling Miljö Scania