Morell bjuder in Helldén till samtal om Trafikverkets framtid

Trafikutskottets vice ordförande Thomas Morell (SD), har bjudit in Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén till samtal om Trafikverkets vara eller inte vara i dess nuvarande form.
"Det är med glädje vi noterar att Miljöpartiet har kommit till samma slutsats som Sverigedemokraterna. Trafikverket bör snarast läggas ner och omstruktureras, till en myndighet för väg och en myndighet för järnväg – något som SD drivit på för under lång tid. Därför bjuder Sverigedemokraterna in Miljöpartiet till samtal", skriver SD i ett pressmeddelande.

SD förklarar att även om de båda partierna har lite olika uppfattningar i motiveringen är dock slutsatsen densamma, dagens Trafikverk fungerar inte. Ständiga störningar i tågtrafiken har fått både privatpersoner och företag att tvivla på järnvägens förmåga till leverans.

Signalfel, växelfel, spårfel och nedrivna kontaktledningar är snarare regel än undantag. Att ett stort antal övergångar har allvarliga brister fick vi en tragisk påminnelse för några dagar sedan, menar SD.

Vidare pekar SD på att det är ”lika illa” på vägsidan med kraftigt eftersatt underhåll av vägarna har skapat ett näst intill raserat vägnät på många platser i Sverige. Ett vägnät som är grunden för stor del av vår industriella verksamhet, inte minst i skogen och jordbruket. Glashala och dåligt plogade vägar skapar livsfarliga situationer för yrkesförare, räddningstjänst, polis och ambulans.
Trafikverket har växt ohämmat och är idag närmare 11 000 anställda, ändå klarar man inte av att sköta det man är satt att göra. Det är dags att göra något drastiskt för att få en infrastruktur som fungerar är ytterligare argument som SD lyfter i pressmeddelandet.

– Varken svenska folket, industrin eller vi politiker kan längre acceptera detta förhållande. Nu krävs en genomgripande förändring, omgående. Jag bjuder därför in Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén till ett samtal över en kopp kaffe och diskuterar hur vi kan hjälpas åt att skapa denna förändring. Det är lämpligt att hitta en tidpunkt redan under de närmaste veckorna för att föra samtalet vidare, säger Thomas Morell i en kommentar.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-05 08:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Daniel Helldén Miljöpartiet Sverigedemokraterna Thomas Morell Trafikverket