Sverigedemokraterna

Listar alla artiklar taggade med: Sverigedemokraterna

Morell bjuder in Helldén till samtal om Trafikverkets framtid

Trafikutskottets vice ordförande Thomas Morell (SD), har bjudit in Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén till samtal om Trafikverkets vara eller inte vara i dess nuvarande form.
"Det är med glädje vi noterar att Miljöpartiet har kommit till samma slutsats som Sverigedemokraterna. Trafikverket bör snarast läggas ner och omstruktureras, till en myndighet för väg och en myndighet för järnväg – något som SD drivit på för under lång tid. Därför bjuder Sverigedemokraterna in Miljöpartiet till samtal", skriver SD i ett pressmeddelande.
DEBATTARTIKEL
Thomas Morell.

SD: Vår ingång i förhandlingarna om svensk infrastruktur i Tidö 2.0

DEBATT: I slutet av december fick vi ta del av Riksrevisionens rapport (RiR 2023:25) med rubriken ”Nationell plan för transportinfrastrukturen – lovar mer än den kan hålla”. Rapporten innehåller förödande kritik av den föregående Socialdemokratiska regeringens infrastrukturpolitik. På punkt efter punkt gör Riksrevisionen ned Socialdemokraternas agerande på området. Detta är föga förvånande, men det är likväl uppenbart att denna misslyckade politiska riktning inte kan få fortsätta i ytterligare flera år.
DEBATTARTIKEL

Ett minst sagt märkligt förslag från VTI – förbjud tung lastbilstrafik!

Efter det att drygt 1 000 fordon fastnat på E22 kom ett märkligt förslag från en forskningsledare på VTI, Statens väg- och trafikforskningsinstitut. Tydligen kan VTI tänka sig att ”…förbjuda tung lastbilstrafik på vissa delsträckor om väderprognoserna ser alldeles för dåliga ut och man vet att det finns risk att man inte hinner komma ut och ploga för att se till att vägarna är lämpliga att köra på.”
DEBATTARTIKEL

Varför räknas inte arbetsmiljön på våra vägar – Trafikverket?

Alla har vi kunnat konstatera att 2023 ser ut att bli ett mörkt år vad gäller arbetsrelaterade dödsolyckor. En av de senaste, där fem personer omkom när en bygghiss i Ursvik i Sundbyberg rasade 20 meter var givetvis fruktansvärd. Det är en djup tragedi för alla parter och våra tankar går till alla anhöriga.
Vi noterar dock att situationen på landets vägar inte ges något större utrymme i debatten om dödade och skadade yrkesförare.