Den nya terminalen blir nästan 32 000 kvadratmeter. Den nya terminalen blir nästan 32 000 kvadratmeter.

Bring bygger ny jätteterminal i Jönköping

Bring satsar i Sverige och ska bygga en ny terminal i Jönköping. Terminalen blir mer än dubbelt så stor som den nuvarande och den näst största terminalen koncernen har i Norden. I början av 2025 ska bygget stå klart.

Terminalen i Jönköping är navet i Brings svenska verksamhet.
– För att kunna fortsätta växa behöver vi öka vår kapacitet i Jönköping med en ny terminal. Den nya terminalen blir vår största och mest moderna i Sverige, säger Hanna Jonasson, director of operations på Bring Sverige.

Den nya anläggningen kommer placeras i Södra Stigamo, ett område som ligger strategiskt vid motorvägen. Väl i drift ska Bring kunna hantera tre gånger så många paket som man kan på den nuvarande terminalen i Jönköping.

Brings paketvolymer har ökat med 250 procent de senaste fyra åren och företaget har en stark tro på att fortsatt tillväxt speciellt inom näthandeln. När verksamheten expanderar görs även satsningar på smart teknik och en högre andel leveranser med elfordon.

Det rustas även för att ta i bruk långt många fler elbilar än vad man har idag.
– Vi har en tydlig ambition som säger att om två år ska alla våra leveranser i Sverige vara fossilfria varför det på den nya terminalen kommer att finnas fler laddpunkter än på någon annan terminal vi har i Sverige, säger Hanna Jonasson.
Idag levererar Bring med fossilfria drivmedel till drygt sex miljoner svenskar.

Om Brings nya terminal i Jönköping
Nästan 32 000 kvadratmeter – dubbelt så stort som nuvarande terminal
500 kw solceller på taket
På terminalen monteras en paketsorteringsmaskin som hanterar tre gånger så höga paketvolymer som idag
Inflytt första halvåret 2025
På tomten kommer det att finnas utrymme att bygga ut terminalen i framtiden

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-12 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Bring Elfordon Fossilfritt Gods Godsterminal Klimatomställning Laddstationer Näthandel Paketvolymer