Foto: Hauptzollamt Aachen. Foto: Hauptzollamt Aachen.

Visade falskt transporttillstånd – klampades av tyska Tullen

När den nordmakedonske föraren vid en vägkontroll visade upp ett förfalskat transporttillstånd för tyska tulltjänstemän i Aachen, ledde det till klampning tills motsvarande nära 90 000 svenska kronor betalats. Förundersökning har inletts.

I en tysk polisrapport står det att under en vägkontroll på serviceområdet ”Aachener Land Süd” i Tyskland sistlidna lördag, beslagtog tulltjänstemän vad som såg ut att vara ett förfalskat transporttillstånd.

Den nordmakedonske rapporterades för förfalskning av dokument, så kallad urkundsförfalskning. Eftersom föraren inte har permanent uppehållstillstånd i Tyskland, klampades fordonet i väntan på betalningen om motsvarande när 90 000 svenska kronor.

En förundersökning mot ägaren av det nordmakedonska företaget som förfalskat dokumentet har inletts.

Företagets chef meddelade att han skulle betala de nära 90 000 kronorna kommande måndag vilket också skedde varpå fordonet kunde låsas upp, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-12 14:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Böter Förfalskning Förundersökning Klampning Nordmakedonien Polis Transporttillstånd Tullverket Tyskland