Foto: Marieke van Grinsven, DAF Trucks Foto: Marieke van Grinsven, DAF Trucks

DAF har tillverkat 50 000 nya generationens lastbilar

DAF har nått en ny milstolpe, detta genom att ha tillverkat 50 000 nya generationens lastbilar. "Milstolpsfordonet" – en vit DAF XG med PACCAR MX-13-motor på 355 kW/480 – levererades officiellt till den nederländska kunden Kleijn Transport i Alblasserdam.

Milstolpslastbilen överlämnades till Kleijn Transport, som transporterar containrar och släp över hela Europa samt tillhandahåller frakt- och budtjänster via båt och flyg. Deras vagnpark består av 220 lastbilar varav mer än hälften är DAF-lastbilar.

– Aldrig förr i vår 95-åriga historia har vi nått den imponerande milstolpen på 50 000 lastbilar så snabbt efter lanseringen på marknaden, säger Harald Seidel, vd på DAF Trucks.

Nya generationens DAF-lastbilar XD, XF, XG och XG+ är de första och enda lastbilarna på marknaden som uppfyller de nya europeiska bestämmelserna för vikt och mått som möjliggör mer aerodynamisk och rymlig fordonsdesign. DAF XF, XG och XG+ för långa och tunga transporter har fått utmärkelsen ”International Truck of the Year 2022”. Nya DAF XD för distribution och yrkestrafik fick samma utmärkelse år 2023.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-17 08:55
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Företagsnyheter Försäljningssiffror Statistik