Statistik

Listar alla artiklar taggade med: Statistik

Gjensidige: Dubbelt så många kollisionsskador – ”Trafikverket har ett stort ansvar”

Försäkringsbolaget Gjensidige förklarar att det snabbt skiftande vintervädret innebär mer utmanande körförhållanden än vanligt. Bolaget menar att antalet kollisionsskador har ökat med nästan hundra procent den här vintern jämfört med föregående vinter. Allt enligt Gjensidiges egen statistik över anmälda skador.
Men beror olyckorna endast på förarnas slarv och oförmåga? "Trafikverket också ett stort ansvar att se till att vägarna är säkra att köra på", säger Markus Ljungblad, skadechef hos Gjensidige Försäkring.

Sveriges dieselpriser inte längre bland Europas högsta

Sveriges position på Europas dieselmarknad har genomgått en dramatisk förändring. Bilresa.se:s senaste uppdatering, som jämför drivmedelspriser i 45 länder, visar att Sverige inte längre rankas bland de dyraste för diesel. Detta är en markant förändring sedan 2018, då Bilresa.se började med att systematiskt sammanställa drivmedelspriser. För första gången sedan starten avspeglas inte Sverige som en av de dyraste nationerna för diesel, det förklarar Bilresa.se i ett pressmeddelande.

Elektrifieringstakten förväntas minska under 2024

2023 års nyregistreringar av personbilar landade i en svag ökning på en halv procent jämfört med 2022. Detta är till stor del drivet av leveranser från historiskt starka orderböcker där leveransförmågan nu är återställd. De tunga och lätta lastbilarna ökade jämfört med i fjol samtidigt som bussmarknaden minskade. Andelen laddbara personbilar ökade med fyra procentenheter. Prognosen för 2024 är däremot mer dyster med en kraftig minskning av nyregistreringar av personbilar och en elektrifieringstakt som för första gången minskar.
Genrebild. Foto: Göran Rosengren, arkiv

NTF: Yrkestrafik och företagsbilar sämst på att hålla hastigheten

Yrkestrafiken och företagsbilar som skyltar sitt företagsnamn borde föregå med gott exempel och verka för större hastighetsefterlevnad både i tätort och på landsbygden. Så är dock inte fallet konstaterar NTF, när de nu presenterar mätresultaten från tio kommuner. Av rapporten framgår att hastighetsefterlevnaden bland de som kör skyltade företagsbilar till och med är sämre än bland privatbilister. Andelen hastighetsöverträdelser är dessutom högst på de sträckor där det borde vara som allra viktigast att hålla hastigheten, nämligen vid 40 km/tim, skriver NTF i ett pressmeddelande.