Hedin Automotive förvärvar Mercedes-Benz Trucks

Hedin Automotive Belgium utökar sin lastbilsverksamhet ytterligare och stärker sin geografiska närvaro i Brysselregionen genom att förvärva Mercedes-Benz Trucks Centre i belgiska Sint-Pieters-Leeuw.

Hedin Automotive Belgium AB, dotterbolag till Hedin Mobility Group, har ingått avtal om att förvärva Mercedes-Benz Trucks Center i Sint-Pieters-Leeuw. Genom förvärvet växer Hedin Automotive sin lastbilsaffär i Flandern till att omfatta fyra försäljningsställen och fem servicepunkter.

Mercedes-Benz Trucks Center i Sint-Pieters-Leeuw har cirka 40 anställda och sålde under förra året 348 fordon, varav 167 lastbilar och 181 transportbilar, med en nettoomsättning om 26,9 MEUR. Anläggningen om 3 900 kvm erbjuder en rad olika tjänster och produkter, inklusive försäljning av nya lastbilar, nya och begagnade transportbilar, en omfattande serviceverksamhet och ett reservdelslager.

Förvärvet förväntas slutföras i mitten av december 2022. Efter slutförandet kommer Hedin Automotive att driva 20 Mercedes-Benz-anläggningar och tre Toyota/Lexus-anläggningar i Belgien. År 2021 sålde Hedin Automotive i Belgien 9 223 nya bilar och lastbilar från Mercedes-Benz, med total nettoomsättning om 438 MEUR.

Med cirka 7 500 medarbetare och verksamhet i 13 länder är Hedin Mobility Group en av Europas största privatägda leverantörer av mobilitetslösningar. Nettoomsättningen var 28,2 miljarder kr under 2021 och koncernen sålde över 125 000 fordon vilket inkluderar ca 21 500 sålda fordon hänförliga till överlåtna verksamheter från Hedin Group AB i oktober 2021.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-12 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonstillverkare Godstransport Hedin Automotive Hedin Mobility Group Lastbilar Lastbilstransport Mercedes-Benz