HP Åkeris vd Henrik Persson välkomnar driftschef Viktor Lundén som delägare i bolaget.   HP Åkeris vd Henrik Persson välkomnar driftschef Viktor Lundén som delägare i bolaget.

HP Åkeri utökar ägarbilden

Transportföretaget HP Åkeri med säte i Gävle utökar ägarbilden då driftschef Viktor Lundén nu går in som delägare i bolaget. Tidigare har vd Henrik Persson varit ensam ägare.

Håkan Perssons Åkeri har verkat i branschen i över 35 år och idag drivs företaget av grundarens son Henrik Persson. HP Åkeri är ett fristående transportföretag och en stark regional samarbetspartner till DHL med bas i Gävleborg. De trafikerar hela Mellansverige från Stockholm, Dalarna och Västernorrland.

Viktor Lundén som arbetat i företaget i 18 år, tycker det här känns riktigt roligt och ser det som ett stort personligt lyft.
– Jag är ju skolad i åkeribranschen sedan fordonslinjen på gymnasiet i Sandviken och har nu 12 års erfarenhet med mig, då jag började resan som chaufför någon vecka innan studenten. Nog har jag varit nyfiken på att driva företag men aldrig tänkt att en sådan här möjlighet skulle komma, säger han.

Att valet föll på Viktor Lundén berodde på ett tips som Henrik Persson nappade på.
– Jag hade tagit över företaget efter pappa Håkan 2015 och vi hade nått en punkt där jag ville utveckla verksamheten ytterligare och när jag fick tipset om att Viktor var en mycket driven och duktig kille som skulle passa bra in på det vi då behövde nappade jag på det, säger Henrik.

Henrik kände direkt att Viktor var rätt man för jobbet.
– Jag vill minnas att Viktor planerat en längre föräldraledighet i samma veva, men den krympte nog en hel del baserat på hans ambitionsnivå, säger Henrik.

Rollen som driftschef består även efter kompanjonskapet. Viktors arbetsuppgifter är fortsatt det övergripande ansvaret av den befintliga trafiken samt att effektivisera verksamheten. Det gäller inte minst hållbarhet och säkerhet och visst händer det att han även får vara beredd att hoppa in och köra mellan varven.
– Grunden är ju att allt ska rulla, annars får jag ju lösa det på något sätt, avslutar Viktor Lundén.

Håkan Perssons Åkeri grundades 1986 av Håkan Persson. Under åren har företaget vuxit genom synergier. Huvudområden är idag specialtransporter, fjärrtransporter och distribution. Bolaget har cirka 60 anställda, närmare 40 lastbilar och ett tiotal släp.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-22 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkeri DHL Driftschef Godstransport Henrik Persson HP Åkeri Transport Transportföretag Vägtransport Viktor Lundén