Första ellastbilen från Einride på plats hos Bring i Göteborg

Nu har den första ellastbilen från Einride anlänt till Brings Bring terminal i Göteborg. Leveransen är ett viktigt steg i Brings stora satsning på elektrifiering av linjetrafik och lokaldistribution. Den ska spara 78 procent koldioxid.

Satsningen innefattar i ett första steg implementering av hela Einrides plattform inklusive transport med sju smarta ellastbilar med släp. Dessa väntas spara 78 procent koldioxid på planerade sträckor. Beräkningen är baserad på att elbilarna ersätter lastbilar som idag går samma sträckor på HVO.

Bring Sverige har som mål att alla leveranser ska vara fossilfria till 2025. Att investera i laddning, nya fordon och skapa nya samarbeten blir viktiga steg för att nå målet om fossilfrihet.

Einride är ett svenskt teknikföretag som utvecklar och tillhandahåller fraktlösningar baserade på elektriska, autonoma fordon vilket leder övergången mot hållbara transporter. Einride grundades 2016 av Robert Falck, Linnéa Kornehed och Filip Lilja och är första företaget i världen som kört en autonomt, elektriskt lastbil på en allmän väg, i kommersiellt syfte, med sin banbrytande Pod.

Idag driver Einride Europas största flotta av elektriska lastbilar med multinationella partners.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-21 09:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Autonoma fordon Bring Sverige CO2 Ellastbil Fossilfritt Godstransport Inrida koldioxid Miljö Vägtransport