Framtidens vätgasstationer utvecklas i snabb takt nu. Foto: Proffs/arkiv. Framtidens vätgasstationer utvecklas i snabb takt nu. Foto: Proffs/arkiv.

Nu byggs det vätgasstationer i Västerås och Jönköping

Hynion Sverige AB fick idag besked om att Energimyndigheten bidrar med 61,4 miljoner kronor till byggandet av två vätgasstationer med hög kapacitet som kommer att ligga i Västerås och Jönköping. Stationerna kommer att ha en kapacitet på 1 500 kilo vätgas per dag och byggas de lastbilar som nu ska fasas in.

För Hynion Sverige är detta ett viktigt steg framåt för vätgas för transportsektorn, säger Slavica Djuric, vd för Hynion Sverige.
– Vi ser nu tydliga agerande från svenska myndigheter att de menar allvar med att införa vätgas för tunga transporter vilket gör oss mycket optimistiska inför utvecklingen. Dessa två stationer kommer att ligga i centrala logistiknav vilket betyder mycket för de transportföretag som nu ska ställa om till nollutsläpp. Bilar välkomnas såklart också, avslutar Slavica Djuric.

Tillsammans med vätgasstationerna i Sandviken, Stockholm och Göteborg skapar Hynion ett nätverk som gör att utbyggnaden av vätgas kan accelerera.
– Nu blir det snart möjligt att färdas mellan stora och viktiga städer i Sverige på vätgas och vi ser fram emot att välkomna lastbilarna till våra stationer. Det är också spännande att se att Sverige tar en ledande roll när det gäller att bana väg för användning av vätgas för tunga transporter, säger Ulf Hafseld, vd för Hynion AS.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-15 12:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Energimyndigheten Hynion Klimatomställning Miljö Nollutsläpp Transportsektorn Vätgas Vätgaslastbilar