Foto: Girteka Logistics, Proffs/arkiv. Foto: Girteka Logistics, Proffs/arkiv.

Ytterligare förseningar för produktionen av Tesla Semi

Musk erkänner att fabrikerna "förlorar miljarder"

Tesla hann inte mer än visa upp sin eldrivna lastbil under natten förrän Girteka Logistics blev först i Europa med att lägga en beställning. Nu ser det ut som att leveransen blir fördröjd.

Redan 2017 visades Tesla Semi upp och direkt lade Girteka Logistics en beställning. Leveransen förväntades då äga rum efter cirka två till tre år. Så blir det alltså inte nu.

Teslas nya fabriker i Tyskland och Austin, Texas ”förlorar miljarder dollar” på grund av fortsatt brist på delar och störningar i Kina, enligt dess chef Elon Musk.

Företaget har redan tidigare meddelat att de inte kommer att man inte ska introducera några nya fordonsmodeller i år på grund av batteribrist och i en nyligen intervju förklarade Musk att deras fabriker över hela världen fortfarande kämpar med stora ekonomiska problem.

Ingen specifik hänvisning gjordes till den efterlängtade EV tunga lastbilen Tesla Semi, även om företaget i en kvartalsuppdatering förra året sade att programmets lansering redan har flyttats till 2022, skriver Motor Transport.

Därmed kan vi konstatera att Girteka Logistics som var förs ut med att beställa detta fordon, kommer att få vänta ett tag till.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-27 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Ellastbil Elon Musk Fossilfritt Girteka Klimatomställning Tesla Semi