Waberer's första steg in på den "gröna vägen" görs med en helelektrisk DAF. Waberer's första steg in på den "gröna vägen" görs med en helelektrisk DAF.

Waberer’s satsar på nollutsläpp

Waberer's har valt DAF för resan mot nollutsläpp och nu har man fått sin första helelektriska dragbil. Det är den första DAF CF Electric att levereras i Centraleuropa.

Ungerska Waberer’s har fått sitt första helt elektriska distributionsfordon för tunga fordon: en DAF CF Electric 4×2 dragbil som kommer att köra upp till 500 nollutsläppskilometer om dagen i och runt Budapest.

För att minimera utsläppen beställde Waberer nyligen 450 nya generationens DAF XF-dragbilar. Med nya DAF CF Electric understryker Waberer’s det faktum att de värdesätter vikten av att minska sitt miljöavtryck.

2018 var DAF den första europeiska lastbilstillverkaren som introducerade en helt elektrisk distributionslastbil. CF Electric finns tillgänglig som 4×2-dragbil och 6×2 lastbil. Den har utvecklats för att möta den ökande efterfrågan på bättre miljö och lägre CO2-utsläpp inom transportsektorn.

Waberer’s har härmed beslutat att vandra vägen mot att bli grönt.
– Vår expansion av fordonsflottan är nästa milstolpe på denna rutt och denna helelektriska dragbil kommer inte att vara det sista, säger Barna Erdèlyi, styrelsemedlem i Waberer’s.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-20 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Eldrift Ellastbil Fossilfritt Nollutsläpp Nordic Trucks Waberers