Ukraina kämpar hårt, men redan nu diskuteras hur återuppbyggnaden av transportsektorn ska ske efter kriget. Ukraina kämpar hårt, men redan nu diskuteras hur återuppbyggnaden av transportsektorn ska ske efter kriget.

Tomas Eneroth på internationellt transportmöte om Ukrainas transportsektor

Idag och imorgon befinner sig infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på ITF Summit i Leipzig tillsammans med övriga medlemsländer i International Transport Forum, för att diskutera Ukrainas transportsektor.

På mötet ska ländernas transportministrar samtala om hur Rysslands invasion av Ukraina påverkat transportsektorn globalt och hur man kan stödja Ukraina i återuppbyggnaden av sin transportinfrastruktur.

Ministrarna kommer också bland annat att diskutera den gröna omställningen för transportsektorn samt det fortsatta arbetet för att halvera antalet omkomna och allvarligt skadade i trafiken till 2030.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-18 13:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Infrastruktur Regeringen Socialdemokraterna Tomas Eneroth Transportsektorn Ukraina