Tobias Sigerstad tillträder som vd på Veho Import AB och som direktör för Trucks and Buses Distribution på Veho Group den 1 juli. Tobias Sigerstad tillträder som vd på Veho Import AB och som direktör för Trucks and Buses Distribution på Veho Group den 1 juli.

Veho satsar på tung förstärkning i ledningen

Veho har ingått avtal om förvärv av Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet i Sverige från Mercedes-Benz Sverige AB. Att accelerera tillväxten i Sverige med Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet är en viktig del i Vehos långsiktiga tillväxtstrategi, och den kompletterar Vehos djupgående partnerskap med Daimler Truck.

Veho har utsett Tobias Sigerstad till vd på Veho Import AB och direktör för Trucks and Buses Distribution på Veho Group från och med 1 juli 2022.

Inom Veho-koncernen kommer importen av lastbilar och bussar samt bilar och skåpbilar att delas upp i två separata funktioner från och med juli 2022.

Tobias Sigerstad kommer som direktör för distribution av lastbilar och bussar att ta över ledningen av importen av lastbilar och bussar i Finland och Estland, och importen av lastbilar i Lettland, Litauen och Sverige.

Andres Aguraiuja kommer att fortsätta som direktör för import av bilar och skåpbilar.

Tobias Sigerstad är 46 år gammal och kommer till Veho från Volvo Group, där han senast var stationerad i Peru som vd för Volvo Group Peru S.A.

Tobias har tidigare arbetat som chef för Volvo Truck Center i Stockholm och har även tidigare erfarenhet från flera chefsbefattningar på Scania CV inklusive landschef for Iran.
– Ett starkt engagemang för lastbilar och bussar är absolut nödvändigt för att kunna öka marknadsandelen och närvaron på de fem marknader Veho verkar på. Jag hälsar Tobias varmt välkommen till denna mycket viktiga roll”, säger Juha Ruotsalainen, vd och koncernchef för Veho.

Som Direktör för Trucks and Buses Distribution kommer Tobias Sigerstad att ha ett nära samarbete med Mercedes-Benz Trucks Sales and After Sales Retail Network och Daimler Truck AG. Han kommer att ingå i koncernledningen och rapportera direkt till koncernchefen Juha Ruotsalainen.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-30 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Daimler Truck Företagsnyheter Mercedes-Benz Trucks and Buses Distribution Veho Import AB