NTEX öppnar kontor i London

Med sitt nya kontor i London, sätter Ntex större fokus på den europeiska marknaden. Med det nya kontoret breddas Ntex brittiska verksamhet samtidigt som ett större fokus läggs på den europeiska marknaden. Verksamheten kommer till en början att inriktas mot den italienska marknaden och med järnvägstransporter som affärsområde. ”Vi ser flera möjligheter för oss att växa på den europeiska marknaden”, säger Dan Ericsson, vd Ntex UK.

Ntex UK:s huvudkontor ligger i Immingham, England, där de förutom i London även har kontor i Bristol och i Glasgow, Skottland. Organisationen har sedan tidigare en etablerad trafik med de skandinaviska länderna, och nu tas ytterligare steg mot att bli ett komplett, europeiskt logistikföretag.

Skandinavien kommer fortsätta att vara Ntex största marknad för en tid framöver.
– Vi ser flera möjligheter för oss att växa på den europeiska marknaden – inte minst bland NTEX:s nya kontor i Italien, Belgien, Frankrike och Österrike, säger Dan Ericsson.

Det nya fokusområdet innebär transporter på järnväg från norra Italien och via Rotterdam till Storbritannien. Ntex AB har tidigare i år köpt 20 procent i det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L. Det nya kontoret i London är ännu en del i satsningen mot att bli en större aktör på den europeiska marknaden.

I nuläget sysselsätter Ntex UK runt 190 personer. Utöver spedition och logistik har organisationen också en egen fordonsflotta på cirka 80 fordon, bestående av dragbilar och distributionsbilar, samt egna terminaler och lager.

Ntex UK omsätter runt 600 miljoner svenska kronor. Mellan 2020 och 2021 ökade Ntex UK sin omsättning med över 20 procent.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-18 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Kombitrafik Lager Logistik London Ntex AB Ntex Uk transporter Vägtransport