Samsung SDS tecknar 3PL-avtal med Kuehne+Nagel i Jönköping

Samsung SDS utökar sitt samarbete med Kuehne+Nagel som enligt avtal ska sköta driften av den 15 000 m2 stora logistikytan i Torsvik, Jönköping. Verksamheten i den nya anläggningen är igång sedan årsskiftet.

Samsung SDS är en strategisk partner till Kuehne+Nagel sedan många år tillbaka och nu ska man växa i Jönköping.
– Eftersom verksamheten hade vuxit ur de befintliga ytorna i Norrköping är det glädjande att äntligen kunna välkomna Samsung SDS till den nya anläggningen i Torsvik, säger Tobias Laurén, Contract Logistics Director Kuehne+Nagel Sverige.

Fastigheten Flahult ligger strategisk belägen i Torsvik, söder om Jönköping och området är en av de största och mest väletablerade logistikparkerna i Sverige. Förutom de geografiska fördelarna såsom närhet till E4 och goda kommunikationer till andra delar i Sverige och övriga Norden, så har fastigheten även en tydlig hållbarhetsprofil. Utöver den nyöppnade anläggningen i Jönköping bedriver Kuehne+Nagel Sverige lagerverksamhet i Göteborg, Staffanstorp, Eskilstuna och Norrköping.

Att de etablerar sig i Jönköping innebär inte enbart att de kommer kunna erbjuda en bättre logistiklösning som ett resultat av att stora volymer hamnar närmare slutkund.
– Vi kommer även kunna skapa nya jobbtillfällen i närområdet, säger Tobias Laurén.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-07 11:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Gods Kuhne+Nagel Lager Lastbilstransport Miljö Samsung SDS Terminal transporter Tredjepartslogistik