Axcel investerar i DANX

Danx meddelar att Axcel kommer att gå in som ledande investerare i bolaget. Axcel är en investeringspartner baserad i Norden som kommer stötta Danx att ta nästa steg i sin framgångsrika tillväxtresa. Parallellt har Axcel investerat i Carousel som är ett distributionsföretag inom servicelogistik med bas i Storbritannien. Visionen är att genom de båda företagens unika styrkor, skapa en starkt positionerad in-night logistikpartner för hela Europa, med fortsatt tillväxtambition.

Danx och Carousel har en liknande historia. De båda bolagen levererar tidskänsliga och affärskritiska logistiklösningar av reservdelar till slutmottagare inom Europa, vilket gör att bolagen passar bra ihop. Enligt Klaus Rud Sejling, vd i Danx, kommer detta att resultera i många nya möjligheter för de båda företagen att ytterligare investera i teknik och utvecklas inom olika områden:

På Carousel ser man lika mycket fram emot den kommande tillväxtresan. Jonathan Simpson-Dent, vd på Carousel, säger att sammanföra Carousel och Danx, två betydande bolag inom respektive region och affärsområde, skapar ett vinnande team med ytterligare möjligheter för ökad tillväxt i framtiden.

Grundaren av Danx, Søren Gønge, nuvarande styrelseordförande i Danx, kommer att fortsätta som styrelseledamot i det nya bolaget och även fortsatt vara en betydande aktieägare. Klaus Rud Sejling kommer att fortsätta som vd för den sammanslagna verksamheten och Jonathan Simpson-Dent kommer att utses till ny styrelseordförande.

Affären är föremål för sedvanlig granskning av myndigheterna och godkännande förväntas vara klart under första kvartalet 2022.

Om artikeln

Publicerad: 2022-01-17 08:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Axcel Carousel Danx Gods Lager Lastbil Logistik transporter