Thermo King presenterar nya Advancer Hybrid-aggregat

Idag presenterar Thermo King de nya Advancer Hybrid-kylaggregaten som är det senaste tillskottet i Advancer A-seriens trailersortiment. Advancer Hybrid-teknologin finns nu tillgänglig i hela Advancer-sortimentet A-360, A-400, A-500 och A-500 Whisper Pro. Hybridaggregaten ska optimera driften av elmotorer med förbränningsmotorbackup för hållbar prestanda över långdistans- och innerstadstransporter.

Advancer Hybrid-enheterna växlar sömlöst mellan det primära elektriska driftläget till motorkraft vid behov och kombinerar Thermo Kings släpvagnskylning med Frigoblocks elektriska teknologi.

Med anslutningsmöjligheter och telematik som standard, använder enheten geo-fencing för att automatiskt växla till hybridelektriskt läge när den går in i en fördefinierad zon. Detta gör att ekipagen kan köras oberoende av dag- och nattscheman och med vetskapen om att bestämmelserna i de givna områdena följs.

När enheten kopplas ihop med Advancer A-500 Whisper Pro, även när enhetens dieselmotor är igång, arbetar systemet med en ljudnivå under PIEK-standarden på 60dB (A) och ger därför tillgång även till de mest bullerbegränsade innerstadszonerna.

Thermo King Hybrid-tekniken ger också en rad andra driftsfördelar. Enligt tillverkaren kan företag med krävande distributionsverksamhet spara över 50 procent av bränslekostnaden per år och då samtidigt dra nytta av de medföljande minskningarna av CO2-utsläpp. Hybriden är även kompatibel med dragbilars alternativa drivmedel såsom HVO och LNG.