Foto: www.narkefrakt.se

Närkefrakt förvärvar A.L.I. Frakt

Närkefrakt med drygt 330 fordon och A.L.I. Frakt med 50 fordon har kommit överens om att gå samman under Närkefrakts namn. Totalt kommer det nya bolaget att ha drygt hundra delägaråkerier i varierande storlek och omsätta totalt cirka 800 miljoner kronor.

– Det ska bli väldigt roligt och intressant att skapa ett ännu starkare bolag med hundra engagerade delägaråkerier. På dagens transportmarknad med höga krav på effektivitet och hållbar utveckling kommer det vara en styrka att vara så stora och täcka en sådan verksamhetsbredd som Närkefrakt inklusive A.L.I. Frakt kommer göra, säger Fredrik Öjdemark, nuvarande vd för Närkefrakt och vd för det sammanslagna bolaget.

Båda företagen verkar på Sveriges transportmarknad, men med delvis olika kundsegment, vilket gör att sammanslagningen ger både en större bredd och öppnar för optimering av beläggningsgraden. Fokus på personligt bemötande, hög kvalitet och kundanpassade flexibla upplägg karakteriserar båda företagen.

Företagets drift kommer att centraliseras till Örebro med den nybyggda anläggningen på Pilängen som nav, där både tjänstemän och terminal/lager kommer finnas.

Det formella samgåendet träder i kraft 1 januari 2022. A.L.I. Frakts delägare säljer sina andelar i A.L.I. Frakt till Närkefrakt och blir i samma skede delägare i Närkefrakt.
– Sammanslagningen är bra för A.L.I. Frakts delägare både på kort och lång sikt, det ska bli spännande att se hur bra vi kan bli tillsammans, säger Bo Persson, ordförande i A.L.I. Frakt

Närkefrakt är transportsäljande företag med nytt kontor och terminal i Örebro och verksamhet i hela Sverige. Fordonsflotta omfattar cirka 330 enheter och ägs av medlemsåkerierna som är verksamma inom Fjärr & Distribution, Kran & Special, Miljö samt Bygg & Anläggning. Inom koncernen finns både en speditör, Transportservice, och ett nystartat bolag för digitala lösningar, Motus Logistikutveckling AB. Närkefrakt har ca 60 medarbetare och omsatte 2019, 650 miljoner kronor.

A.L.I. Frakt är en sammanslagning av Askersunds LBC och Laxå frakt och har 19 delägare och cirka 50 enheter. De viktigaste kundsegmenten är industriella fjärrtransporter och distribution. Företaget har 15 anställda och har kontor i Askersund och Örebro, där man även har en terminal/lager. 2020 omsatte man omkring 150 miljoner kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-11 08:57
Kategori: Nyheter
Taggar: A.L.I Frakt Ekonomi Företagsäffärer Närkefrakt