Kyl- och Frysexpressens logistikterminal i Luleå.

Kyl- och Frysexpressen Nord AB satsar i Norrbotten

Fredagen den 29 oktober invigde logistikföretaget Kyl- och Frysexpressen Nord AB en ny logistikterminal i Luleå. Med etableringen kommer Kyl- och Frysexpressen Nord närmare sina kunder i Norrbotten och kan erbjuda leverans ut till kund sex dagar i veckan. Den nya terminalen möjliggör även effektivare transporter genom ökad samdistribution och därmed minskat antal lastbilar på väg.

Den nya terminalen är på drygt 4 500 kvadratmeter och rymmer kyl- och fryslager, kontor samt ytor för tomgods. Härifrån kommer hela Norrbotten att förses med fräscha livsmedel och dagligvaror sex dagar i veckan. Bland kunderna i den nya logistikterminalen finns Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln – Coop, Ica och Dagab.

Den största kunden hos Luleåterminalen blir Coop. Terminalen kommer att hantera alla Coops långväga varor från centrallagret i Mälardalen samt bli en uppsamlingspunkt för mat från lokala producenter i Norrbotten.

Med terminalen i Luleå hoppas Kyl- och Frysexpressen AB öka sin konkurrenskraft i regionen och attrahera nya kundsegment. Idag, måndagen den 1 november, går de första leveranserna ut från logistikterminalen till kunder i hela Norrbotten. Från Piteå i söder till Kiruna i norr.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-01 08:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Coop Gods Kyl- och Frysexpressen Lager Logistikterminal Luleå Tempererat Gods Transport