Luleå

Listar alla artiklar taggade med: Luleå

Åkeriet om poliskontrollen: ”Vår chaufför blev djupt förnedrad”

Var går gränsen för vad en chaufför måste acceptera vid en poliskontroll? Det hoppas Jönköpingsåkeriet få klarhet i när Justitieombudsmannen, JO, så småningom delger sin uppfattning om en händelse då framför allt en av åkeriets två förare stoppades för kontroll varav den ena enligt åkeriets utsago fick klä av sig naken.

Luleåpolisens kroppsvisitation ledde till anmälan om tjänstefel och JO-anmälan

I november förra året publicerade såväl Sveriges Radio som andra medier artiklar om att chaufförer från ett Jönköpingsåkeri i samband med en trafikkontroll i Norrland hade blivit trakasserade. En av chaufförerna menar att han tvingats klä av sig naken.
Proffs har inte tidigare rapporterat om ärendet men har däremot följt det redaktionellt.

Kyl- och Frysexpressen Nord AB satsar i Norrbotten

Fredagen den 29 oktober invigde logistikföretaget Kyl- och Frysexpressen Nord AB en ny logistikterminal i Luleå. Med etableringen kommer Kyl- och Frysexpressen Nord närmare sina kunder i Norrbotten och kan erbjuda leverans ut till kund sex dagar i veckan. Den nya terminalen möjliggör även effektivare transporter genom ökad samdistribution och därmed minskat antal lastbilar på väg.

Superladdare i Luleå för tunga och lätta fordon

Luleå Energi och Scania har byggt en superladdare för eldrivna fordon i Luleå. Laddstationen har en installerad effekt på 175 kW och kan ladda såväl tunga transportfordon som personbilar. I och med den höga effekten blir det den nordligaste publika laddstationen av sitt slag i Sverige.

Ekipage med manipulerad färdskrivare åkte rakt in i polisutbildning

Den estländske föraren hade oturen att bli stoppad av polisen just när de hade utbildning på Octet-verktyget. Att ha en manipulerad färdskrivare är aldrig bra - långt mindre vid ett dylikt tillfälle.
Åkeriet skyllde på chauffören och trots att han sedan erkände, fick bilinspektörerna plocka isär fordonet för att hitta hela utrustningen.

Lettisk förare vägrade att identifiera sig – greps

Ett lettiskt ekipage stoppades utanför Luleå i tisdags. I hytten fanns två förare och initialt såg det ut som att fordonet kördes med dubbelbemanning. Den ene föraren hävdade att han höll sin dygnsvila, vilket inte är tillåtet i ett fordon på rull.
Ärendet kunde ha gått snabbt, men då en av förarna vägrade att berätta vem han var, greps han.

Luleåpolisen satte stopp för manipulerat ekipage

Ekipaget tas på bar gärning, men föraren hänvisar till tekniskt fel. Ingen vet något om någonting varför fordonet tas till verkstad för undersökning och då påträffas olaglig utrustning, men så länge funktionerna inte kunde testas, fick fordonet stanna kvar i beslag.