Lastsäkring

Listar alla artiklar taggade med: Lastsäkring

Arbetsbod föll av lastbil på E6

Under torsdagsmorgonen hamnade en 18 kvadratmeter stor arbetsbod på tvären på E6. Detta efter att den fallit av en lastbil.

Två av tre ”cabotagesyndare” betalade – en stack från notan

Många utlandsregistrerade lastbilsekipage som trafikpolisen i Helsingborg kontrollerar kör inrikes transporter, så kallat cabotage. De flesta transportörerna följer regelverket, men långt ifrån alla. När en polis eller bilinspektör misstänker att en transport kan vara otillåten, startar ett i många fall omfattande ”detektivarbete” för att kartlägga rutterna som ekipaget ifråga har kört. I den bästa av världar får staten betalt för det arbetet – men det finns också åkerier som chansar på att smita efter att klampen har låsts upp. I Helsingborg hände det så sent som i fredags morse. Och den svenska staten gick därmed miste om 64 000 kronor.

Klampar, böter och sanktionsavgift i Eskilstuna

Yrkestrafikgrupperna fortsätter att prestera och öka antalet kontroller trots att bemanningen inte ökar i samma takt. Här delar Eskilstunas yrkestrafikgrupp med sig av några händelser mellan den 12-13 april som landar i såväl sanktionsavgifter som klampning.

Bilinspektörerna: Gemenskap i gruppen är viktigt

De båda bilinspektörerna i Halmstads yrkestrafikgrupp trivs med sitt arbete och sin gruppchef Hans Qvant. De tycker det är viktigt att det inte skapas ett ”vi och dem” mellan poliser och bilinspektörer. ”Gemenskap i gruppen är viktig för att kunna arbeta mot det gemensamma målet – trafiksäkerheten”, säger bilinspektör Jens Erixon.

Bevola A/S

Slarv ledde till dryga böter för brittisk förare

Även i Storbritannien finns det lastbilschaufförer som lämnar säkerhetstänket och det sunda förnuftet hemma när de beger sig ut på vägarna. Den brittiske föraren får böter på mer än 800 pund vilket motsvarar cirka 10 000 kronor och fordonet beslagtas.

Stopp på E6 när 24 ton osurrat papper kom i rörelse

När det kroatiska ekipaget behövde bromsa hårt på E6 utanför Löddeköpinge under måndagskvällen den 20 december, blev det tydligt hur stor betydelse det har att säkra godset. Den 24 ton tunga lasten kom i rörelse vilket fick till följd att det i flera timmar blev stora störningar på den hårt trafikerade motorvägen.

Bilinspektören: Man blir matt inför vad vi ser ute på vägarna

Inkompetens hos handledare för övningskörning, taxiförare som tar betalning i kontanter eller swish på sin egen telefon och stora brister i en dispenstransport. Västerås yrkestrafikgrupp stöttar kollegorna i Uppsala.

FA Express: Inga kommentarer

Den 21 december är det ”öppet” på kontrollplats Långeberga i Helsingborg. Ett ekipage där dragbilen är litauisk och trailern svensk tas in. Ekipaget har startat resan i Malmö och är på väg till Köping. Den ukrainske föraren har alla sina egna handlingar i god ordning. Ändå är det dokumentationsbrister som stjälper den pågående transporten.

Betongblock faller av lastbilen – landar på personbil

En brittisk lastbilschaufför har bötfällts med 267 pund (cirka 3 232 kronor) och tilldelats tre straffpoäng på körkortet efter att betongblock var så dåligt lastsäkrade på flaket att dessa, när lastbilen svängde, föll av på en personbil av modell Tesla, värd 50 000 pund (cirka 605 000 kronor).