Lastsäkring

Listar alla artiklar taggade med: Lastsäkring

Slarv ledde till dryga böter för brittisk förare

Även i Storbritannien finns det lastbilschaufförer som lämnar säkerhetstänket och det sunda förnuftet hemma när de beger sig ut på vägarna. Den brittiske föraren får böter på mer än 800 pund vilket motsvarar cirka 10 000 kronor och fordonet beslagtas.

Stopp på E6 när 24 ton osurrat papper kom i rörelse

När det kroatiska ekipaget behövde bromsa hårt på E6 utanför Löddeköpinge under måndagskvällen den 20 december, blev det tydligt hur stor betydelse det har att säkra godset. Den 24 ton tunga lasten kom i rörelse vilket fick till följd att det i flera timmar blev stora störningar på den hårt trafikerade motorvägen.

Bilinspektören: Man blir matt inför vad vi ser ute på vägarna

Inkompetens hos handledare för övningskörning, taxiförare som tar betalning i kontanter eller swish på sin egen telefon och stora brister i en dispenstransport. Västerås yrkestrafikgrupp stöttar kollegorna i Uppsala.

FA Express: Inga kommentarer

Den 21 december är det ”öppet” på kontrollplats Långeberga i Helsingborg. Ett ekipage där dragbilen är litauisk och trailern svensk tas in. Ekipaget har startat resan i Malmö och är på väg till Köping. Den ukrainske föraren har alla sina egna handlingar i god ordning. Ändå är det dokumentationsbrister som stjälper den pågående transporten.

Betongblock faller av lastbilen – landar på personbil

En brittisk lastbilschaufför har bötfällts med 267 pund (cirka 3 232 kronor) och tilldelats tre straffpoäng på körkortet efter att betongblock var så dåligt lastsäkrade på flaket att dessa, när lastbilen svängde, föll av på en personbil av modell Tesla, värd 50 000 pund (cirka 605 000 kronor).

Klampades, låstes upp – och smet från notan

Lördagen den 13 november befinner sig Helsingborgs yrkestrafikgrupp på en parkeringsficka utmed riksväg 24 i närheten av Röke. Bilinspektörerna Daniel Ferm och Tommy Berg tar in en lettisk dragbil med lettisk trailer. Ekipaget har lastat tompallar i Göteborg och är på väg till kunden i Hässleholm.

Välkommen till lastsäkringskonferens

Vet du vad som gäller? Konferensen anordnas den 27 - 28 oktober av intresseorganisationen SAGIT (Säkring Av Gods I Trafik) och kommer i år helt och hållet att genomföras på distans via Zoom Webinar. Liksom tidigare år svarar MariTerm AB för de praktiska arrangemangen.

Efter trafikfarlig transport

Freja: ”De kör inte längre för oss”

Ute på småvägarna kring Öxnabäck i riktning mot Älvsered/Ullared, kunde det varit du som mött detta ekipage. Det hade säkerligen blivit ett trångt möte. Hur en yrkesförare med utbildning kan tillåta sig att fortsätta köra när lasten är på väg ut ur trailern, väcker frågor om huruvida föraren även har annan okunskap. Freja Transport & Logistics har svarat på våra frågor.

Samarbete mellan allmänhet, ordnings- och trafikpolis satte stopp för trafikfarligt ekipage

När cabotagekontrollerna blir allt tuffare, väljer en del utländska åkerier att registrera ett företag i Sverige. Bilinspektör Mats Larsson tycker att det är för lite kontroller av dessa företag och hur de drivs. Inte sällan är det även äldre fordon som används och ett sådant träffar Halmstads yrkestrafikgrupp på under förra veckan. ”Dragbilen är i ett bedrövligt skick”, säger bilinspektören.

Säkring Av Gods I Trafik anordnar lastsäkringskonferens på distans

MariTerm AB vill informera om att intresseorganisationen SAGIT – Säkring Av Gods I Trafik – kommer att anordna en lastsäkringskonferens på distans onsdagen och torsdagen den 27 och 28 oktober.