Edwin Hansson går tredje året på inriktning transport på Uddevalla gymnasieskola. Han vann dagens kvaltävling i Uppsala. Foto: TYA   Edwin Hansson går tredje året på inriktning transport på Uddevalla gymnasieskola. Han vann dagens kvaltävling i Uppsala. Foto: TYA

Edwin Hansson vann kvaltävling till Yrkes-SM i Uppsala

Den 15 september avgjordes den för året första kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Uppsala och vinnaren blev Edwin Hansson som går sista året på Uddevalla gymnasieskola med inriktning transport. Med 128 poäng har Edwin nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022.

På andra plats kom Albin Andersson, Vänergymnasiet i Mariestad, fem poäng efter Edwin med 123 poäng. En hedrande tredje plats togs av Axel Wikander från Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga med 122 poäng.

Efter segern fick Edwin svara på den obligatoriska frågan; Hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Särskilt med tanke på att jag har tränat en och en halv gång inför den här tävlingen, säger Edwin.

Ser du fram emot att tävla i Yrkes-SM i Växjö 2022?
– Det ska bli jätteroligt att se hur det fungerar med en så stor tävling. Jag ser verkligen fram emot att ställa upp där, säger Edwin Hansson.

Sigalit Slutbäck är vd på TYA säger att de genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten.
– Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger hon.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-16 10:30
Kategori: Okategoriserade
Taggar: Förarutbildning Gymnasieutbildning Lastbilschaufför Transportgymnasium TYA Yrkes-SM