Yrkes-SM

Listar alla artiklar taggade med: Yrkes-SM

Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning hos Transportföretagen och Thomas Ericsson, branschutvecklare inom kompetensförsörjning hos Transportföretagen, ser ett ökat intresse för Yrkes-SM. Foto: Transportföretagen

Yrkes-SM – viktig pusselbit i kampen för fler chaufförer och mekaniker

Chaufförs- och mekanikerbristen är ett känt faktum i lastbilsbranschen. Varför är det så? Och vad kan man göra åt situationen?
Transportföretagen och TYA spelar en viktig roll i arbetet med att ”marknadsföra” yrkena. Bland annat genom Yrkes-SM som blir allt mer populär för varje år, inte minst vad gäller intresset från publiken.
- Vi räknar med 20 000 – 25 000 besökare, men det finns plats för fler, förklarar Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning hos Transportföretagen.
Foto: Mikael Enbom

Dags för kval till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer i Mellansverige

Om en vecka, tisdagen den 19 september, är det dags för den andra av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes-SM 2024. Den här gången är tävlingen i Eskilstuna. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag. Tävlingen hålls på Rekarnegymnasiet, Eskilstuna.