Yrkes-SM

Listar alla artiklar taggade med: Yrkes-SM

Daniel är Sveriges bästa unga lastbilsförare

Daniel Kvist från Linghem i Östergötland tog segern i SM för lastbilsförare i hård konkurrens med skickliga motståndare från hela Sverige. Avgörande var hans lugn och säkerhet i alla moment.
VBG onspot

Unga tävlar i landets första TYA-SM

När årets Yrkes-SM ställdes in, tog TYA över tävlingarna för lastbilsförare och flygmekaniker. Den 15-16 oktober är det premiär för det allra första TYA-SM:et i Linköping. Yrkes-SM tävlar hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar inom ett 50-tal yrken.
Hultsteins

Daniel Kvist vann kvaltävling till Yrkes-SM i Skövde

Den 17 oktober avgjordes den andra kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen som hölls i Skövde var den andra av tre och dagens vinnare blev Daniel Kvist med 126 poäng. Daniel går sista året på Vreta utbildningscenter inriktning transport och har i och med segern idag kvalificerat sig till Yrkes-SM i Helsingborg 2020.
Daf

Kvaltävlingar inför Yrkes-SM för unga lastbilsförare

Den 15 oktober är det dags för de årliga kvaltävlingarna för unga lastbilsförare inför Yrkes SM 2020. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag.
VBG onspot

Kungaparet och Chiles president besökte Volvo Lastvagnar

Chiles president Michelle Bachelet avslutade i går, torsdag, sitt tre dagar långa statsbesök i Sverige. Bland annat fick man då möjligheten att besöka Volvo Lastvagnar, något som enligt tidningen Proffs fotograf på plats såg ut att intressera både presidenten och kungaparet.

Hultsteins

I morgon startar Yrkes-SM i Malmö

Yrkes-SM går av stapeln på den nyinvigda Malmömässan 30 maj ? 1 juni. Här tävlar svenska ungdomar upp till 22 år från hela landet i yrkesskicklighet. Det blir tre spännande och hektiska dagar med tävlingar för 141 yrkesskickliga ungdomar inom 21 yrken. Ibrahim Baylan, vice ordförande i utbildningsutskottet finns på plats och inviger tävlingen.
Yrkesförare, lastbilstekniker, florister, målare, svetsare, plåtslagare, webbdesigner och trädgårdsanläggare är några av de yrken som deltar. Under fredagen koras vinnarna i varje yrke.

Prenumeration 2020-09

Alfred vann tävling för unga yrkesförare i Sjöbo

Alfred Nilsson Thorell från Borrby, snart 19 år, säkrade en plats till Yrkes-SM vid dagens spännande tävling. Många duktiga ungdomar visade sina viktiga yrkeskunskaper, bland annat genom att skickligt manövrera lastbilar och truckar.
Ivar Höckert från Klippan och Jonathan Jonsson från Åseda var också mycket framgångsrika.

Hultsteins

Unga yrkesförare tävlar i Sjöbo på torsdag

Nu på torsdag är det dags för den spännande regionfinalen i transportteknik för unga yrkesförare. Deltagarna kommer från regionens gymnasier med fordonsprogram, inriktning transport.

Hultsteins