Transportgymnasium

Listar alla artiklar taggade med: Transportgymnasium

Åk 1-eleven Edith Jauhiainen (i mitten) fick klippa invigningsbandet som symbol för att transportprogrammet nu finns som inriktningsval. Till vänster syns Börje Rytiniemi, barn och utbildningsnämndens ordförande och till höger tf. skolchef Katarina Lindberg.

Högtidsdag när transportinriktningen invigdes i Övertorneå

I veckan höll Övertorneå kommun tillsammans med Gränsälvsgymnasiet och samarbetspartnern Utbildning Nord en liten ceremoni på Gränsälvsgymnasiet för att uppmärksamma att Fordon -och transportprogrammet utökats med den så länge efterlängtade transportinriktningen. Invigningen skedde i närvaro av de 15 elever, fyra tjejer och elva killar, som börjat åk 1 på Fordons- och transportprogrammet och som till åk 2 ska välja inriktning och konkurrera om de åtta platserna på transportinriktningen.

11,5% fler tjejer antagna till fordons- och transportprogrammet

Antalet elever som antagits till gymnasieskolans fordons- och transportprogram uppgår läsåret 2021/2022 till 3645 elever. Det är en ökning med 2,6 procent jämfört med för ett år sedan. Samtidigt är andelen antagna till gymnasieskolans yrkesutbildningar konstant. Det visar färsk statistik från Skolverket. Statistiken visar också att andelen tjejer som antagits till fordons- och transportprogrammet fortsätter öka med hela 11,5 procent.