TRB Klimatprotokoll nu undertecknat

Vår målbild – Klimatneutrala redan 2035

Under de senaste åren och inte minst nu i sommar har det varit ett stort fokus, både nationellt och inom EU, på hur klimatneutrala transporter ska se ut och genomföras. Därför har vi på TRB Sverige tillsammans med våra delägare, under våren och sommaren formulerat och undertecknat – TRB Klimatprotokoll. Målbilden är att vara Klimatneutrala 10 år före (2035) det nationella målet 2045.

Det handlar om att 10 stora lastbilscentraler i Sverige (som alla är delägare i kunskapsföretaget TRB Sverige AB och som ett första steg siktar de på att reducera de fossila CO2-utsläppen med 70 procent till 2026 jämfört med 2010. Betydligt snabbare än det nationella målet som är 2030. För att sedan gå vidare och bli klimatneutrala redan 2035.
– TRB:s delägarföretag har länge arbetat med miljöfrågor och har ambitioner att alltid ligga i framkant i hållbarhetsfrågorna. TRB Klimatprotokoll är ytterligare ett steg för TRB-gruppen att positionera sig på marknaden som hållbara och ansvarstagande transportföretag, säger Fredrik Landegren – VD & drivmedelsansvarig TRB Sverige AB.

Markus Sundström är ordförande TRB Sverige AB och säger att transportbranschen är mitt inne i en stor omställningsresa och det är viktigt att vi tillsammans hittar lösningar för att såväl klara som påskynda omställningen. Samtidigt är transporterna att jämföra med samhällets blodomlopp så en god funktionalitet och kvalitet måste upprätthållas under omställningen.
– Att delägarna inom TRB enats om ett gemensamt mål och en gemensam resa mot en snabbare omställning kommer medföra fler hållbara affärer samtidigt som vi kan erbjuda marknaden mer klimatsmarta transporter. Tillsammans är vi starkare, säger han.

Det är viktigt att TRB Klimatprotokoll går att genomföra på ett hållbart sätt.
– Därför har vi delat upp det i tre ; Bilen, Bränslet och Beteendet. Allt för att kunna mäta och förbättra våra insatser för klimatet hela vägen mot att bli klimatneutrala 2035, säger Petra Brinkhoff, hållbarhetsansvarig på TRB Sverige AB.

Vill du läsa mer och följa deras arbete mot en klimatneutral framtid, gör du det här. Där kan du också se vilka företag som anslutit sig till TRB Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-20 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Fossilfritt Hållbarhet Klimatneutral Klimatprotokoll Lastbilscentral transporter TRB Sverige