Pressfoto: Continental Däck Sverige AB   Pressfoto: Continental Däck Sverige AB

Continental instiftar Däckcheck-dagen 1 september

Syftet är att öka medvetenheten om vikten av däcksäkerhet. Som fyra stycken vykort - så stor är bilens totala kontaktyta med vägen via däcken. En kontaktyta som kräver ett fullgott skick för att göra körningen ute på vägarna så säker som möjlig. Nu introducerar Continental en ny temadag, Däckcheck-dagen, för att få fler att kontrollera sina däck på regelbunden basis - och skapa en ökad säkerhet på våra vägar.

Det tar ungefär fem minuter att kontrollera fyra stycken däck – fem minuter som kan vara den stora skillnaden för en trafikolyckas utgång om olyckan skulle vara framme.
– Att däcken är bilens enda säkerhetsutrustning som faktiskt har kontakt med vägen, är det många som kanske inte tänker på. På Continental arbetar vi dagligen med olika säkerhetsfrågor, men det krävs också att man som förare tar hand om den säkerhetsutrustning som man har. Med Däckcheck-dagen vill vi lyfta betydelsen av att med jämna mellanrum kontrollera sina däck men också utbilda förare i hur man gör och vad man ska kolla på, säger Sara Paulin, Marknadschef Continental Sverige.

Continental firar i år 150 år och har i över ett sekel utvecklat mängder av lösningar som fört fordonsbranschen framåt. Från världens första bildäck med mönster till smarta däck för självkörande bilar. Säkerhetsaspekten har alltid varit i fokus och en framtid helt utan olyckor är något som Continental tror kan bli sanning i framtiden.
– Vi arbetar mot vad vi kallar Nollvisionen vilket innebär noll skador, noll dödsfall och noll olyckor i trafiken, säger, Sara Paulin.

I takt med en allt snabbare teknikutveckling som lägger grunden till säkerheten så ser man en nollvision som fullt möjligt. Bilar blir alltmer intelligenta och kan i allt i högre grad kommunicera och reagera på händelser med hjälp av exempelvis smarta sensorer och kameror.

Genom Däckcheck-dagen så hoppas Continental att komma ytterligare något steg närmare visionen genom att uppmärksamma fordonsägare på vad de själva kan göra när det kommer till däcksäkerhet. – Vi välkomnar hela branschen att delta och belysa frågan. Vår målsättning är att sprida kunskap och lyfta betydelsen som fem minuters kontroll av sina däck faktiskt kan göra ute på vägarna. I slutändan så handlar det om att rädda liv, avslutar Sara Paulin.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-20 10:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Bildäck Continental Däck-Checkdagen Däckkontroll Mönsterdjup Nollvisionen Trafiksäkerhet