Foto: Genrebild Foto: Genrebild

Chaufförer plockar kastad mat ur containrar

Varje dag ser boende i Vaggeryd hur lastbilschaufförer plockar upp kastad mat ur Coops container. Mat som de sedan grillar och äter. Detta upprör grannarna och personalen på Coop kan inget göra åt det. Och är svenska chaufförer verkligen ”skitstövlar”?

Tidningsbudens Nyheter tar upp en artikel i Jönköpingsposten från början av juli 2021. Där berättar man om att boende i Vaggeryd upprörs, en del blir även arga, över att lastbilschaufförer nästan varje dag plockar upp kastad mat ur Coops sopcontainers. De ser sedan förarna grilla och äta maten i eller utanför sina lastbilar.

Att chaufförerna gör detta är i och för sig förståeligt eftersom förare från de fattigaste delarna av Östeuropa eller från Asien inte har råd att betala de priser som mat kostar i Sverige, konstaterar Tidningsbudens Nyheter som även lyfter att en del av dessa förare kör för rena ”skamlönerna” och därför tvingas göra vad de kan för att ha något av lönen kvar när de kommer hem efter flera månader på vägarna.

Jönköpingsposten talar med Transportarbetareförbundet som berättar att många svenska chaufförer ser ner på kollegerna från öst och att ”svenska chaufförer alltmer börjat skämma ut sig och kallas skitstövlar i stora lastbilsgrupper på Facebook ute i Europa”.

Kommentarerna till artikeln är dock inte enbart negativa då en del inte förstår hur man kan bli upprörd och arg över att kastad mat kommer till användning. En kommentar säger ”Synd att mat slängs. I den mån det är lastbilschaufförer som hämtar och grillar så kan man ju ha i åtanke att det är dom som betalar för att vi ska få billigare prylar.

Flera läsare förstår inte hur detta påverkar Coops grannar negativt. Det finns emellertid blinkningar åt att samma mat som chaufförer plockar upp ur containern strax efter stängningsdags, kort innan hade kostat en kund fullt pris medan chauffören får det gratis. En läsare frågar sig om det inte rätt och slätt handlar om avundsjuka.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-10 10:08
Kategori: Nyheter
Taggar: Coop Dumpster Diving Låglönechaufförer Lastbilschaufförer Östeuropa Transport