Visby Bilservice blir nu auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz lastbilar.

Gotland får Mercedes-Benz lastbilsverkstad

Nu har Gotland fått en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz lastbilar. Det är Visby Bilservice som sedan många år arbetat med det tyska märkets personbilar, transportbilar och bussar som nu även får det tyngsta programmet på sin lista.


Visby Bilservice har utfört service och reparationer på Mercedes-Benz i många år och har bland annat en servicebil som är klar för utryckning dygnet runt. Sedan 2013 är man även auktoriserad för bussar och nu har man alltså även fått auktorisation för lastbilar.

Patrik Andersson som är företagets ägare, säger att de har gjort en hel del arbeten på Mercedes-Benz lastbilar under åren.
– Mycket av motorer och system är snarlikt det på bussar så vi har haft en hel del gratis. Dessutom är verkstaden dimensionerad för stora fordon. Vi kan få plats med upp till tio tunga fordon inomhus samtidigt, säger han.

Auktorisationen betyder att Visby Bilservice får tillgång till alla märkets digitala system, men också att man får utföra garantiarbeten och service inom ramen för serviceavtal.
– Lastbilarna är extra viktiga för oss på Gotland eftersom vi inte har någon järnväg. Nästan allt som går hit eller härifrån går på bil eller trailer. Och Mercedes-Benz är landets tredje största märke. I vissa kategorier är man allra störst, säger han.

Tomas Gustavsson är ansvarig för servicemarknadsfrågor på Mercedes-Benz Lastbilars svenska huvudkontor i Malmö.
– Gotland har länge varit en vit fläck på vår servicekarta, och nu när en verkstad av Visby Bilservice kaliber fått sin auktorisation så ökar det starkt vår konkurrenskraft på ön, avrundar han.

Om artikeln

Publicerad: 2021-06-16 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Auktoriserad Verkstad Gotland Lastbilar Mercedes-Benz Service Transport Visby Visby Bilservice